Política

política

Patricia Plaja: “La llei d’amnistia era prou sòlida i robusta”

La portaveu del govern afirma que “no podem convertir la falta d’aigua en una guerra”

Expressa la “màxima empatia i comprensió amb els pagesos”

“La llei d’amnistia ha estat treballada i era prou sòlida i robusta per tirar endavant”. La portaveu del govern Patricia Plaja ha defensat la llei d’amnistia que el vot en contra de Junts va impedir que s’aprovés la setmana passada al Congrés dels Diputats. Plaja ha insistit “tenim una bona llei” i que en tot cas el fet que es plantegi una reforma de la llei d’enjudiciament criminal no pot implicar “una demora”.

Plaja ha destacat que no es pot estar pendent de cada moviment dels jutges, “que no diré que prevariquin però sí que és molt greu que vinculin uns fets que no són delicte amb delictes tant greus com el terrorisme”, ha subratllat, perquè “amb les cartes marcades, perdrem sempre”. Però ha defensat que la llei avanci, “no com un unt i final sinó com a punt de partida”.

La portaveu ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa per explicar els acords de govern durant la qual ha parlat també sobre sequera i ha descartat que es pugui polititzar la falta d’aigua. “No podem convertir la falta d’aigua en una guerra”, ha manifestat preguntada per la negativa d’Aragó a cedir recursos hídrics i per l’acord perquè es pugui portar aigua en vaixell des del port valencià de Sagunt. “Fa molts mesos que el govern està treballant amb molta solvència i els vaixells són només una opció més”, ha dit Plaja, . “Ningú ens salva de la sequera. Ni tant sols la pluja”, ha subratllat la portaveu, que ha recordat que “és el govern qui pagarà els vaixells” i que de moment “no és una certesa que aquesta imatge es faci realitat”. Actualment “les dessalinitzades van a tota pastilla”, ha afegit Plaja que no ha volgut avançar de quin altre port vindria el segon vaixell que és necessari per completar el procés ni tampoc el cost que tindrà. El que sí va garantir és que “si arriben al port de Barcelona tot estarà a punt perquè es pugui fer l’ús”.

Empatia amb els pagesos

La portaveu ha expressar la “màxima empatia i comprensió del govern” amb els pagesos i ha destacat que les seves reivindicacions són “no només legítimes sinó també necessàries”. Tot i precisar que la major coses que reclamen escapen a les competències de la Generalitat i lamentar que la pagesia catalana “surti perjudicada d’unes regles de joc que no igual a tot arreu”, s’ha mostrat partidària a treballar per reduir la càrrega burocràtica, que ha reconegut com molt pesada, i ha garantit que ho faran en el marc d’una taula de simplificació burocràtica. “En els darrers dos anys el Ministerio ha aprovat deu real decrets que s’ha d’aplicar des de Catalunya”, ha post com a exemple Plaja, que ha garantit que “la interlocució amb els pagesos” per part del govern “està garantida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell