Política

urbanisme

Tarragona cancel·la la reunió amb Altafulla per debatre els límits municipals

S’havia de fer el pròxim divendres

L’Ajuntament de Tarragona ha desconvocat la reunió que hi havia prevista per aquest divendres entre l’alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales, i el seu homòleg d’Altafulla, Jordi Molinera, per parlar sobre els límits municipals. Ara fa uns dies Altafulla va avançar que demanaria a Tarragona una modificació per guanyar unes 70 hectàrees d’uns terrenys que formen part de la capital però que, a la pràctica, rep serveis de neteja i seguretat d’Altafulla.

Fonts del consistori tarragoní expliquen que no hi ha res a parlar amb Altafulla. Segons recull l’ACN, inicialment hi havia una reunió prevista pel passat 1 de febrer amb els límits dels termes municipals ja damunt la taula. La trobada es va cancel·lar per motius d’agenda de Viñuales i es va reubicar al pròxim 9 de febrer.

Molinera lamenta el contingut i el to de la resposta del seu homòleg: “Inclús quan no hi hagi acords, la gent ha de poder parlar. Sap greu aquest tancament en banda i inclús l’estranya proposta que Tarragona s’annexioni Altafulla. Amb altres municipis no s’atreviria a fer-la. És una falta de respecte cap als veïns d’Altafulla i no sembla propi de l’alcalde d’una ciutat que pretén ser capital de la vegueria”, ha etzibat.

Ara, amb un escenari gens propici a que hi hagi un acord, Altafulla sosté que serà la Generalitat qui decidirà. El consistori altafullenc ha preparat un informe en el qual s’hi exposen raons històriques, territorials i de serveis per reclamar unes 70 hectàrees a la vora del riu Gaià i la platja.

El ple municipal votarà la petició de canvi dels límits el pròxim 22 de febrer. Un cop prosperi, s’obrirà un període de 60 dies en el qual l’Ajuntament de Tarragona, veïns, Consell Comarcal del Tarragonès o Diputació de Tarragona podran presentar al·legacions, abans que la Generalitat decideixi. Si tots els terminis es compleixen amb normalitat, aquest dictamen podria arribar entre finals d’estiu i la tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell