Política

SANITAT

La ministra de Sanitat promet a Balcells reclassificar els professionals de la sanitat

El Ministeri pagarà un deute de 50 milions i la Generalitat participarà en la comissió que decideix els preus dels medicaments

El canvi de classificació dels sanitaris el consideren “no només just, sinó necessari”

La ministra de Sanitat, Mónica García, s’ha compromès avui amb el conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells, que el 2024 es farà efectiva la reclassificació de les categories professionals d’infermeres, tècnics i metges.

“Entenc que la reclassificació afectarà tots els professionals”, ha declarat Balcells als mitjans després de la reunió. “Ha de correspondre el nivell A-1 a les infermeres, als tècnics, el B, i als auxiliars, el C-1. Però serà en totes les categories, afectarà tots els professionals, també els metges. Ha d’anar vinculada als crèdits de formació”, ha avançat.

D’altra banda, Balcells, després de reunir-se amb la ministra, ha dit que García s’ha compromès a treballar amb Funció Pública per fer la reclassificació i per desenvolupar l’Estatut Marc que regula les retribucions, tot en aquest any i afectant tots els professionals. D’altra banda, Balcells ha assegurat que el Ministeri pagarà el deute de 50 milions del Fons de Cohesió i que la Generalitat participarà de forma efectiva en la comissió que decideix els preus dels medicaments.

En roda de premsa, Balcells ha remarcat que la reunió amb García ha estat “cordial, llarga, de molts continguts i profitosa”, i n’ha destacat “la bona sintonia” entre els dos. Sobre el tema principal que el conseller portava, el de la reclassificació de professionals, ha assegurat que tots dos han coincidit que és una reclamació que “no nomes és justa sinó necessària”. Segons ha dit, la ministra li ha explicat que hi ha dues línies que cal abordar: la pròpia reclassificació d’una banda, i el desenvolupament del Estatut Marc que regula les retribucions. Així doncs, la reclassificació no porta automàticament a un augment retributiu. Aquest estatut hauria d’haver estat desenvolupat durant el 2023. Balcells ha indicat que García s’ha compromès a fer efectives aquestes dues línies en paral·lel durant el 2024.

“Es comença a obrir el camí que ha de permetre aquesta reclassificació que depèn de l’Estat”, ha constatat el conseller, que ha considerat que el 2024 és un compromís “possibilista”. “A nosaltres no només ens interessa, sinó que ens ocupa, i pressionarem al màxim perquè això passi, perquè és la manera de solucionar la mancança que tenen els nostres professionals en aquest sentit”, ha afegit.

El conseller ha indicat que la reclassificació serà de tots els nivells professionals, fent referència a la petició dels metges de pujar al nivell A1+. El Ministeri plantejarà que vagi en relació amb els crèdits de formació, ha dit Balcells, un extrem que ha apuntat que ell comparteix.

En preguntar-li si es podria acotar en el temps aquest compromís, ha reconegut que ell ha intentat que la ministra li concretés si això es treballaria en el primer o en el segon semestre, però ha dit que no ha obtingut resposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries