Política

Pakistan

El principal líder de l’oposició, Imran Khan, condemnat per revelar secrets d’Estat

L’ex-primer ministre del Pakistan i principal líder de l’oposició, Imran Khan, ha estat condemnat aquest dimarts per a deu anys de presó per revelar secrets d’Estat.

Un tribunal especial l’ha trobat culpable, juntament amb el qui va ser el seu ministre d’Exteriors, Mahmood Qureshi –tots dos del partit Pakistán Tehreek-e-Insaf (PTI)– de difondre correspondència entre l’ambaixada del Pakistan als Estats Units i les autoritats de Washington.

Khan ja està a la presó en compliment d’una condemna de tres anys per no haver declarat els diners obtinguts de la venda dels obsequis que va rebre durant el seu mandat (2018-2022) i té més d’un centenar de causes pendents a diferents tribunals del país asiàtic.

La sentència arriba quan falta poc més d’una setmana per a les eleccions generals pakistaneses. Khan, que té un ampli suport popular, no hi podrà participar perquè va ser inhabilitat per ordre del tribunal. L’ex-primer ministre denuncia que les actuals autoritats del país busquen mantenir-lo fora de la cursa electoral. L’antiga estrella del criquet, que va ser destituït per una moció de censura a l’abril de 2022, va assegurar aleshores que tenia en poder seu un cable diplomàtic que demostraria l’existència d’una conspiració per apartar-lo del poder, per haver assumit una posició neutral sobre la guerra d’Ucraïna.

Atemptat contra el PTI

Almenys quatre persones han mort i cinc han resultat ferides aquest dimarts per l’explosió d’una bomba durant un acte polític del PTI, el partit de Khan. L’atemptat, que de moment no ha estat reivindicat per cap grup armat, ha passat a la ciutat de Sibi, a la província de Balutxistan, al sud del país. Segons la investigació preliminar de la policia, la bomba havia estat “col·locada amb antelació”, informa l’agència Efe.

El PTI ha “condemnat enèrgicament” l’acció i ha exigit una investigació. El partit opositor ha acusat el govern de l’escalada de violència que viu el país en plena campanya electoral i ha denunciat que aquests “atacs a l’activitat electoral pacífica” abans dels comicis “serveix per difondre la por entre el poble i al PTI”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona