Política

estats units

Trump també guanya a Nou Hampshire i avança cap a la nominació presidencial

L’expresident es consolida com a candidat republicà a la Casa Blanca en imposar-se per més de deu punts a Haley

L’exambaixadora de l’ONU assegura que la cursa encara no ha acabat i promet continuar endavant

Una altra votació i una altra victòria per Donald Trump i ja són dues de dues, consolidant així la seva condició de favorit com candidat del Partit Republicà en les presidencials del pròxim 5 de novembre. Després d’haver-se imposat amb claredat la setmana passada a Iowa, aquest dimarts també ha guanyat a les primàries republicanes de Nou Hampshire, derrotant a la seva única adversària, l’exambaixadora davant l’ONU i exgovernadora de Carolina del Sud Nikki Haley.

La victòria de Trump a Nou Hampshire, un petit estat del nord-est dels EUA, ha estat suficientment clara des del primer moment per ser anunciada poc després del tancament de les urnes. Amb més del 90% dels vots escrutats, Trump avantatja Haley de més d’onze punts en obtenir el 54%,6 dels suports davant el 43,2% de les paperetes de qui va ser la seva ambaixadora a l’ONU i exgovernadora de Carolina del Sud, segons dades publicades per la cadena nord-americana CNN.

Haley ha felicitat el seu adversari pel triomf, però no tira la tovallola. L’exambaixadora ha aprofitat la intervenció davant els seus seguidors per silenciar els rumors d’una possible retirada i ha insistit que continuarà endavant en el seu estat natal, Carolina del Sud, que celebrarà les primàries republicanes dimarts que ve.

“La cursa està lluny d’haver acabat”, ha dit Haley, que tot seguit ha citat els motius pels quals el Partit Republicà hauria d’escollir-la a ella com a candidata per disputar la presidència al demòcrata Joe Biden el pròxim novembre.

La victòria de Trump és un nou revés pels crítics del Partit Republicà que veien en la cursa de Nou Hampshire com l’última gran oportunitat per frenar-lo. I és que aquest petit estat va votar Joe Biden en lloc de Trump el 2020.

En un discurs davant els seus seguidors a Nashua (Nou Hamsphire) per celebrar la seva victòria, l’expresident dels EUA s’ha mostrat molest perquè Haley no abandona. En la seva intervenció, recollida per la premsa local, Trump ha carregat contra la decisió de la seva adversària de continuar endavant en la cursa.

La pressió sobre l’exambaixadora perquè es retiri ha augmentat per part de la campanya del magnat. L’acusen d’ajudar Biden amb la seva decisió de mantenint-se en la cursa per la nominació. Trump ha acusat Haley de ser una “impostora” i de no assumir la derrota. De fet, a les xarxes socials, també ha exclamat que la cursa republicana “ja s’ha acabat”.

El resultat a Nou Hampshire apunta que Trump es convertirà en el candidat presidencial del Partit Republicà per tercera vegada consecutiva, i probablement s’enfrontarà de nou Biden el pròxim mes de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona