Política

política

El número 2 de Fernández Díaz a Interior nega l’Operació Catalunya

Francisco Martínez, que va ser secretari d’Estat de Seguretat, nega investigacions il·legals contra independentistes

“No va existir res semblant a una operació Catalunya amb preparació, repartiment de rols i execució. Radicalment no”. així de contudent s’ha expressat el número 2 de Jorge Fernández Díaz al Ministeri de l’Interior, Francisco Martínez, durant una entrevista a RAC 1 en què ha negat l’existència ’l’operació Catalunya’ i que es fessin investigacions prospectives il·legals contra independentistes. Martínez ha afegit que no es va posar sobre la seva taula “cap investigació que no estigués basada en indicis de delictes”. Preguntat pel compte fals de Xavier Trias que es va filtrar a mitjans de comunicació, el que va ser mà dreta del ministre de l’Interior ha admès que haurien d’haver investigat “amb major èmfasi i exigir més explicacions sobre aquesta filtració”.

Francisco Martínez va arribar al Ministeri de l’Interior el 2012 com a director de gabinet de Fernández Díaz i el 2013 va ser nomenat secretari d’Estat de Seguretat fins al novembre del 2016.

L’exàrrc opina que ‘l’operació Catalunya’ és un terme “molt desafortunat” que té l’origen en unes declaracions de l’excomissari José Manuel Villarejo i ha argumentat que si s’ha anat fent gros és perquè, en el seu moment, no van tenir “suficient habilitat” per desmentir-ho.

Martínez ha insistit que moltes de les actuacions policials que s’estan inscrivint en l’anomenada ’operació Catalunya’ “no tenen res a veure les unes amb les altres”. I ha afegit que algunes són actuacions en l’àmbit de la intel·ligència i d’altres judicials.

També ha negat que el ministre Fernández Díaz ordenés a la policia que es posés a treballar per parar l’independentisme. Segons la seva versió, no es va produir en aquests termes però ha afegit que “en la mesura que es van anar produint els fets hi havia indicis de determinades conductes que podien ser delicte”.

Sobre el compte fals de Trias, Martínez assegura que no va ser una filtració autoritzada. “En cap moment va existir el coneixement ni la més remota intuïció que podia haver una informació falsa que afectés a Trias”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries