Política

estats units

Haley té a Nou Hampshire l’última oportunitat de frenar Trump

L’exambaixadora dels EUA davant l’ONU busca trencar en aquest petit estat del nord-est dels EUA la ratxa positiva de l’expresident nord-americà

Nikki Haley, exgovernadora de Carolina del Sud i exambaixadora dels Estats Units davant l’ONU, buscarà aquest dimarts a Nou Hampshire frenar una aparent imparable Donald Trump. Després de la renúncia del governador de Florida, Ron DeSantis, la cursa per a la nominació presidencial republicana és cosa de dos: Trump i Haley.

Tot i que la competició per la nominació va començar amb més de deu aspirants, la dura pugna republicana a anat deixant fora tots aquells que no van tenir els suports necessaris dins de l’estructura del partit o el vot popular i van haver d’abandonar la cursa.

L’última renúncia ha estat la del governador de Florida, qui diumenge es va rendir davant Trump i va deixar l’exambaixadora dels EUA davant l’ONU com l’única adversària viable davant l’expresident nord-americà.

Trump i Haley tindran el seu primer cos a cosa per a la nominació aquest dimarts a Nou Hampshire, un petit estat d’1,4 milions d’habitants situada al nord-est dels Estats Units. L’expresident nord-americà surt com a favorit amb més de deu punts d’avantatge per sobre de Nikki Haley. Segons l’última enquesta publicada diumenge per la cadena nord-americana CNN i la Universitat de Nou Hampshire, Trump obtindria el 50% dels vots davant el 39% de Nikki Haley.

Per l’exambaixadora, segons els experts de la CNN, és l’última oportunitat per trencar la ratxa positiva de Trump, vencedor destacat de les primàries d’Iowa i clar favorit en l’anomenat superdimarts del 5 de març, quan se celebraran primàries a Alabama, Arkansas, Califòrnia, Colorado, Maine, Massachusetts, Minnesota, Carolina del Nord, Oklahoma, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, i Virgínia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona