Política

administracions

El Govern llistarà les obres prioritàries de l’Estat per corregir el “dèficit històric d’inversions”

Una comissió bilateral d’inversions que serà l’encarregada de fer-ne una “planificació i seguiment”

Es vol igualar el pes de la inversió de l’Estat a Catalunya al wde l’economia catalana en el PIB estatal

La Generalitat ha posat en marxa aquest dilluns a la tarda el Comitè Estratègic d’Inversions de Catalunya amb l’encàrrec principal d’elaborar un llistat de les obres prioritàries que l’Estat ha d’executar a Catalunya, incloent les que ha de fer l’administració catalana a través del nou sistema d’encomanes de gestió. “Cal deixar enrere la inexecució i corregir el dèficit històric d’inversions de l’Estat a Catalunya”, ha assenyalat la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas. Un cop elaborat aquest document, el Comitè l’elevarà a una comissió bilateral d’inversions que es constituirà entre Estat i Generalitat i que serà l’encarregada de fer-ne una “planificació i seguiment”, tal i com es preveu en l’acord d’investidura PSOE-ERC.

“L’objectiu és que el pes de la inversió de l’Estat a Catalunya sigui proporcional al pes de l’economia catalana en el PIB estatal”, ha precisat Mas. El llistat d’inversions l’elaborarà un grup de treball tècnic del Comitè presidit per la directora general de Pressupostos i format per representants de la Intervenció General, d’Infraestructures.cat, de les direccions generals de Fons Europeus i de Coordinació Interdepartamental, i de les secretaries de Mobilitat i Infraestructures i d’Habitatge. En paral·lel, el Comitè també farà una proposta de metodologia per calcular els costos de gestió associats al mecanisme de les encomanes de gestió a la Generalitat, tal i com també establien els acords d’investidura.

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha posat l’èmfasi en la prioritat del Govern de negociar amb l’Estat les inversions relacionades amb les infraestructures que han de servir per “millorar la vida dels ciutadans”. “És evident que Catalunya ha de millorar en mobilitat, i d’aquí el traspàs que tenim pendent de Rodalies, però també hem de millorar amb la mobilitat rodada amb altres inversions que l’Estat té pendents a Catalunya i que farà la Generalitat”, ha reflexionat en veu alta Vilagrà, que ha parlat de fer un “seguiment acurat” dels acords amb l’Estat. “Si una cosa hem après en la negociació amb el govern espanyol és que la lletra petita ha de quedar ben expressada i concretada”, ha recalcat la consellera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona