Política

política

Vilagrà diu que Bolaños li ha confirmat que l’acord sobre immigració “no és cap traspàs”

Bolaños aclareix que la política migratòria la fixarà Europa

Junts diu que “renunciar a a les competències en immigració és renunciar a governar”

Tal com ella mateixa havia assegurat ahir a la tarda, quan encara no havia parlat amb el govern espanyol, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha explicat aquest matí que va tenir una conversa telefònica ahir a la nit amb el ministre de la presidència Félix Bolaños durant la qual li va confirmar que l’acord PSOE-Junts no és un traspàs de les competències en immigració. En una entrevista a Rac 1, Vilagrà ha dit que tampoc hi ha cap pacte en relació a una delegació de competències sinó que “simplement” hi ha el compromís “d’impulsar” una llei orgànica per plantejar quines delegacions hi pot haver en aquest àmbit. “És un pacte molt difús. Nosaltres estem a quart de negociació amb el PSOE, ens estem a punt de graduar, i sabem com acaba quan els socialistes fan servir el verb impulsar”, ha afegit.

Vilagrà ha explicat que després d’una conversa amb Bolaños que va durar uns 20 minuts la conclusió va ser que “no hi ha canvi substancial” respecte a la situació actual. En un tema tant important , ha subratllat Vilagrà, no es poden arribar a acords en una negociació d’última hora com si fos un “mercat de Calaf”. “No ens podem tirar la immigració pel cap. La lletra petita és el més rellevant”, ha insistit.

La consellera Vilagrà també va traslladar al ministre Bolaños que tots aquests temes afecten la Generalitat i li va “exigir” que la negociació sigui en aquest marc.

Per la seva part Bolaños ha assegurat que malgrat que es delegui la competència en migració al Govern la política en aquesta matèria la fixarà Europa. “Qui exerceix la competència és important, però ho ha de fer dins les orientacions que marca el pacte de migració europeu i les orientacions de la Comissió Europea”, ha afirmat en declaracions a la premsa a Madrid. Segons el ministre, que no ha parlat de transferència, ha dit que el pacte amb Junts suposa “delegar” a la Generalitat la competència en migracions.

Des de Junts per Catalunya han acusat al govern de “mirar de menystenir la delegació integral de competències en immigració”. En un missatge a X, el vicepresident i portaveu del partit, Josep Rius, ha avisat l’executiu que “renunciar a les competències en immigració és renunciar a governar”.

En declaracions posteriors distribuïdes pel partit, Josep Rius ha assegurat que mai renunciaran “a tenir més capacitat” i que “no els fa por assumir competències complexes”. En aquest sentit, ha reblat el missatge: “No ens desentendrem mai dels problemes que afecten la nostra gent. Un Govern amb vocació nacional hauria de celebrar la possibilitat d’eixamplar les competències en matèria d’immigració, algunes de les quals estan reconegudes per l’Estatut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona