Política

Aragonès demana suport al pressupost per gestionar sequera, educació i negociar amb l’Estat

El president vaticina que serà “l’any que nosaltres decidim que sigui, l’any en què guanyem el futur que mereixem”

La negociació amb l’estat, no només perquè “Catalunya pugui decidir lliurement el seu futur” sinó també per “desplegar el traspàs de rodalies” i acordar “un finançament singular amb l’Estat que posi fi a un dèficit fiscal insuportable” és un dels reptes per al 2024 que ha plantejat el president Pere Aragonès en el tradicional missatge institucional de Nadal que ha pronunciat des del Dipòsit del Rei Martí, un escenari simbòlic per posar de relleu el compromís del govern per fer front a la sequera, una de les emergències a les que ha de fer front el govern, i i des del qual ha demanat “la responsabilitat i el compromís de tots els grups parlamentaris ” per poder tirar endavant els pressupostos de la Generalitat per al 2024. “Estic decidit a construir una majoria al Parlament per fer-ho possible i estic convençut que estaran a l’alçada”, ha afegit Aragonès.

A tots aquests reptes, amb una menció especial a que l’any 2024 ha de ser “l’any en què la llei d’amnistia s’aprova, s’aplica plenament i permet recuperar la llibertat i el retorn a Catalunya de les persones represaliades pel seu compromís amb el referèndum”, Aragonès ha sumat, després de l’últim informe PISA, l’Educació, “on és vital continuar abocant-hi encara més esforços, i seguir treballant conjuntament amb la comunitat educativa perquè els nostres infants i joves són el present i el futur del país”.

La dependència, la sanitat pública, l’habitatge o la lluita contra la violència masclista també han estat enumerats com a eixos d’actuació prioritaris que “requereixen que hi posem el millor de nosaltres”. Igual que el “compromís de tots i totes amb el català, amb més presència a tot arreu per enfortir la nostra llengua”.

Després de repassar algunes de les fites del 2023, com l’acord pel traspàs de rodalies o la llei d’amnistia, que permet que “mirem enrere, i podem sentir-nos satisfets com a país de tot el camí recorregut”, el president ha admès que els objectius per al 2024 “són reptes molt grans” però s’ha mostrar segur que “els assolirem perquè “davant les oportunitats, hi posem el talent, la capacitat de suma i la màxima ambició col·lectiva”.

I ha vaticinat que el 2024 no només “ha de ser l’any en què enfoquem el camí de fer d’aquesta dècada la dècada de la prosperitat i de la llibertat” sinó que també serà “l’any que nosaltres decidim que sigui, l’any en què guanyem el futur que mereixem”.

El president ha començat felicitant les festes i fent una crida a que s’aturin totes les guerres, amb una especial referència al conflicte a la franja de Gaza i a Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona