Política

Estats Units

Giuliani es declara en fallida després de perdre el judici per difamació

L’exalcalde de Nova York va ser condemnat a pagar 148 milions de dòlars per haver acusat de frau a dues treballadores electorals en el recompte de les presidencials de 2020

Els deutes de l’antic advocat de Trump s’estimen entre els 100 i els 500 milions de dòlars

L’exalcalde de Nova York Rudolph Giuliani s’ha declarat en bancarrota després de ser condemnat a pagar gairebé 150 milions de dòlars per un cas de difamació.

L’antic advocat personal de l’expresident Donald Trump va perdre un judici per haver acusat dues treballadores electorals de l’Estat de Geòrgia de frau en els comicis presidencials del 2020, que Trump va perdre davant l’actual president, Joe Biden. Giuliani va afirmar sense proves que Ruby Freeman i la seva filla, Shaye Moss, havien manipulat els resultats electorals a Geòrgia, on Biden es va imposar a Trump per poc. Una jutgessa federal de Washington ja va declarar a l’agost que Giuliani és culpable de difamació i el jurat va determinar divendres passat que l’exalcalde havia d’indemnitzar les dues dones amb 148 milions de dòlars, uns 134,3 milions d’euros, per danys i perjudicis.

En la fallida que va presentar ahir dijous al tribunal federal de Nova York, l’exalcalde de la ciutat va declarar uns actius de fins a deu milions de dòlars i deutes entre els 100 i els 500 milions. Entre els seus passius hi ha gairebé un milió de dòlars en impostos impagats i centenars de milers dòlars pendents de pagar a advocats i comptables. També ha de pagar encara la multa de 200.000 de dòlars que les autoritats li van imposar les autoritats a l’agost pel cas de difamació.

A més, Giuliani té encara demandes pendents de resoldre, entre les quals tres altres processos per difamació per les seves declaracions després de les eleccions del 2020. Aquests casos, que encara no han anat a judici, podrien augmentar encara més el seu deute en cas de perdre’ls.

L’assessor polític de Giuliani, Ted Goodman, ha defensat que ningú pensava “raonablement” que l’exalcalde hauria de pagar una indemnització tan elevada i ha indicat que declaració de fallida li donarà temps per apel·lar.

L’expolític ha defensat sovint que la seva conducta en el cas està emparada per la llibertat d’expressió, però la sentència final del tribunal federa que ha jutjat el cas de difamació contra les dues treballadores de geòrgia inclou el reconeixement que les va difamar amb malícia, cosa que ara li farà més difícil intentar que el tribunal li perdoni el deute amb Freeman i Moss. Els advocats de les dues dones han avançat que es mouran ràpidament per demanar l’embargament de les propietats de Giuliani a Nova York i Florida i altres actius.

Giuliani també està imputat com a còmplice de Trump en el cas penal contra l’expresident instruït per un tribunal de Geòrgia pels seus intents de revertir els resultats electorals del 2020. Moltes de les seves dificultats financeres deriven precisament de l’etapa com a advocat de Trump després dels comicis. Segons mitjans nord-americans, Giuliani hauria demanat diners al seu antic cap per afrontar les costes de les causes judicials, sense èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona