Política

El Govern presenta un pla per protegir les entitats defensores dels Drets Humans a Ginebra

L’executiu ofereix assessorament jurídic gratuït davant d’agressions o discriminacions per la seva activitat

El pla de l’executiu és convertir Catalunya en un “bastió dels drets” en les polítiques públiques

El Govern de la Generalitat ha presentat aquest dilluns a Ginebra el seu pla per protegir les entitats de defensa dels drets humans. A principi d’any, el Departament d’Igualtat i Feminismes va posar en marxa un servei d’assessorament jurídic gratuït per proporcionar-los un primer acompanyament davant de discriminacions o agressions a causa de la seva activitat. El Govern ha presentat la iniciativa a l’acte ’75è aniversari de la DUDH: rol de les polítiques públiques en la protecció dels defensors dels drets humans’, organitzat per la Delegació de la Generalitat a Suïssa. L’esdeveniment forma part dels actes oficials commemoratius del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans que se celebren al llarg del dia a la capital suïssa.

La consellera d’Igualtats i Feminismes, Tània Verge, ha participat a l’acte i ha declarat que el pla del Govern és una “afirmació política clara” per convertir Catalunya en un “bastió dels drets” en totes les àrees de polítiques públiques, i especialment “en aquelles que es veuen amenaçades per les guerres culturals declarades per l’extrema dreta arreu del món” com per exemple, els atacs contra el dret a l’avortament, la transfòbia i el racisme.

La consellera ha explicat altres accions que impulsa el Govern com ara l’assistència a entitats defensores dels drets humans d’altres països les vides de les quals estiguin en perill, a través del Programa Català de Protecció de Defensors i Defensores dels Drets Humans. Aquest programa ha acollit fins ara activistes provinents de la República Democràtica del Congo o Colòmbia.

Aquest programa l’organitza l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, del departament d’Acció Exterior i Unió Europea, en coordinació amb organitzacions no governamentals, institucions i societat civil dels països d’origen de les entitats defensores, i oficines de les Nacions Unides.

Durant la visita a Ginebra la consellera Verge també s’ha reunit amb Ana Peláez, presidenta del comitè CEDAW (Comitè per a l’eliminació de la discriminació contra la dona) de les Nacions Unides; amb Kreena Govender, representant de l’Observatori Global pel Gènere i l’Esport, i amb Gerald Staberock, secretari general de l’Organització Mundial Contra la Tortura (OMCT). Les diferents trobades han servit per intercanviar experiències i teixir aliances internacionals en matèria de polítiques feministes i de defensa dels drets humans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona