Política

Manifest de suport d’advocats europeus a la llei d’amnistia

L’entitat que representa professionals de 22 països recorda que el judici de l’1-O ja va ser “políticament esbiaixat”

L’Associació Europea d’Advocats per la Democràcia i els Drets Humans (ELDH), que agrupa professionals de 22 països, ha tornat a posicionar-se a favor de la tramitació de la llei d’amnistia prevista pel pròxim 12 de desembre al Congrés dels Diputats. En un comunicat, l’entitat dona suport a la campanya Amnistia i Llibertat “per promoure un debat sobre la solució democràtica del conflicte polític”, que al seu parer s’han de resoldre de “manera política i no jurídica”. Els advocats ja van manifestar el febre del 2021 que “els adversaris polítics s’han de combatre als parlaments i a la premsa, als fòrums públics, i no al palau de justícia”.

En el nou manifest destaquen que la llei compta amb el suport de “la nova coalició espanyola de govern i per majoria absoluta al Congrés” i recorda que van estar seguint el judici de l’1-O des del febrer del 2019 i que ja el van considerar “políticament esbiaixat” per organitzar un referèndum que “va ser un acte civil no violent de desobediència [...] organitzada pacíficament per permetre la veu dels ciutadans de Catalunya per ser escoltats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia