Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

El líder suprem de l’Iran crida a fer una coalició contra els Estats Units

El líder suprem de l’Iran, Ali Khamenei, ha reclamat aquest dilluns la creació d’una coalició per a fer front a la “coerció” dels Estats Units en una reunió amb el president cubà, Miguel Díaz-Canel, de visita a Teheran. “Una coalició de països contra els Estats Units focalitzada en la cooperació econòmica pot adoptar una posició comuna que influeixi en qüestions globals d’importància”, va dir Khamenei.

Khamenei va indicar que els països que sofreixen la “coerció practicada pels Estats Units i els occidentals” poden unir les seves capacitats per a fer front a aquesta pressió.

Entre les qüestions en les quals podria influir aquesta aliança anti estatunidenca es troba Palestina i el conflicte amb Israel, va dir el líder suprem iranià. “El poble palestí ha estat sotmès a tota mena de tortures, sofriments i matances al llarg dels passats 75 anys”, va afirmar Khamenei.

Díaz-Canel va arribar anit a Teheran en la primera visita oficial d’un president cubà a l’Iran des de 2001 i que s’ha centrat sobretot en l’adopció d’una postura comuna entre Teheran i l’Havana per a fer front als Estats Units.

Així, el president de l’Iran, Ebrahim Raisí, i Díaz-Canel han concebut una estratègia d’“economia de resistència” en àrees estratègiques com a energia, aliments, ciència, tecnologia o salut per a fer front “a les injustes sancions” i a l’“imperialisme” estatunidenc.

“Hem ratificat la convicció que amb aquesta estratègia assestarem un dur cop a l’agressió imperialista, a les sancions i als bloquejos”, ha assegurat el president cubà.

Raisí també ha fet una crida aquest dilluns al costat del seu homòleg cubà a la creació d’una coalició de països afins per a protegir els drets del poble palestí davant el “genocidi” que està cometent Israel a Gaza.

L’Iran i Cuba són estrets aliats polítics i comparteixen el seu suport a Veneçuela i la seva animadversió als EUA, que mantenen a tots aquests països sota sancions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona