Política

L’ANC qualifica de “rendició” el pacte de Junts amb el PSOE

Considera que, com va fer ERC, renuncien a la unilateralitat i a “fer efectiva la independència”

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha emès un comunicat en el que qualifiquen de “rendició” el pacte subscrit entre Junts i el PSOE per a investir Pedro Sánchez al govern espanyol. “Deixar en mans del PSOE una resolució al conflicte significa perpetuar el conflicte i postergar sine die la reva resolució. Més que un acord és una rendició”, asseguren, a més de lamentar que com van fer el republicans és una “renúncia a la unilateralitat i a fer efectiva la independència”

Per altra banda l’ANC considera “ridícula per no dir irònica” l’afirmació inclosa en el pacte en la que s’afirma que “els acords han de respondre a les demandes majoritàries del Parlament de Catalunya”, ja que “si això fos cert, el que estarien fent Junts i ERC és un acord per fer efectiva la independència al Parlament, atès que l’independentisme té majoria absoluta i la legitimitat del 52% dels vots”. I lamenta que en canvi “es posen abans d’acord amb el PSOE per mantenir la submissió a Espanya que entre els independentistes per constituir l’Estat català”

En el comunicat qualifiques de “presa de pèl plantejar un acord polític que es vol dir “històric” a través de la simple reproducció de les posicions d’inici negociadores de les parts”. L’entitat censura que “de manera grandiloqüent es parlava de “cobrar per avançat”” i l’únic que han aconseguit és un document “on es recullen posicions particulars dels actors sense cap acord rellevant. Més que un acord sembla una exposició dels desacords”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEDH

L’eslovè Marko Bosnjak, elegit nou president del TEDH

barcelona
tribunals

Citen a declarar Rovira i els investigats per Tsunami per videoconferència

barcelona
guerra a europa

Ucraïna relleva el cap militar de la regió de Khàrkiv

barcelona
estats units

A Trump el preocupava un escàndol sexual, segons el seu exadvocat

barcelona
guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona