Política

POlÍTICA

Nou cartipàs de l’Ajuntament de Palamós, amb ERC, PSC i Junts

La primera tinenta d’alcalde serà Raquel Gallego (PSC), el segon per a Raimon Trujillo (Junts) i la tercera per a Maria Puig (ERC)

Tal com ha avançat aquest diari, Junts per Catalunya entra al govern de Palamós, segons han confirmat aquest matí en roda de premsa els protagonistes. La coalició, de Junts amb ERC i el PSC, suma majoria, amb onze regidors. El cap de llista de Junts, Raimon Trujillo, ha afirmat en roda de premsa que han pres aquesta decisió per responsabilitat i perquè el municipi “no es pot permetre quatre anys de bloqueig”.

La formació havia demanat la dimissió de l’alcalde, Lluís Puig (ERC), per l’afer de la multa de trànsit. L’acord manté Puig en el càrrec i Trujillo argumenta que el motiu pel qual han fet un pas “atrevit i valent” és per poder aprovar els pressupostos i les ordenances fiscals i evitar un mandat “de paràlisi”. L’alcalde ha remarcat que ara compten amb un govern “ampli” per afrontar els reptes de la legislatura.

La sala d’actes de l’Ajuntament de Palamós ha acollit aquest matí la presentació del nou cartipàs municipal amb la delegació de competències als edils de govern, que de vuit regidors/es passa a onze, fruit de l’ampliació del pacte establert fins ara entre els grups municipals d’ERC (5 regidors/es) i del PSC (3), al qual s’hi suma Junts per Catalunya, Palamós i Sant Joan (3).

L’alcalde de Palamós Lluís Puig ha signat el decret del nou cartipàs, mitjançant el qual s’estableixen les següents delegacions d’atribucions.

L’alcalde, Lluís Puig Martorell (ERC), es responsabilitzarà de les àrees d’Urbanisme, Acció Social i Ciutadania. A la regidora Raquel Gallego Cristóbal (PSC), se li atribueixen les següents competències: Habitatge, Brigada, Cementiris i Emissora municipal. El regidor Raimon Trujillo Coris (Junts) assumeix les responsabilitats vinculades a Secretaria, Serveis Jurídics i Contractació, Serveis Econòmics, Emprenedoria i Smart City. En el cas de la regidora Maria Puig Ferrer (ERC), seran les àrees de Medi Ambient, Neteja i Residus, Salut Pública, Patrimoni i Arxiu.

El regidor Josep Coll Valero (PSC), encapçala les regidories de RRHH i organització, així com la d’Esports. Per a la regidora Blanca Suquet Fornós (Junts) se li deleguen responsabilitat en l’àmbit d’Ensenyament, OAC i Noves tecnologies. Al regidor Antoni Bachiller Puig (ERC) se li atribueixen les regidories de Promoció Econòmica, Turisme i Mercats. La regidora Núria Botellé Rebull (ERC) es responsabilitza de Cultura, Biblioteca, Participació Ciutadana. El cartipàs ha designat per a Yolanda Aguilar Gallego (PSC) les regidories de Ciutat Educadora Per al regidor Josep Santamaria Comes (Junts) seran les regidories de Seguretat, Mobilitat, Protecció Civil i Aparcaments, així com Agermanaments. I finalment el regidor Eduard Riera Andreu (ERC) serà responsable de les àrees de Joventut, Solidaritat i Cooperació, i Via Pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei que ara anirà al Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona