Política

Carod defensa la seva presència al funeral de Xirinacs i respon a PP i Ciutadans "que s'hi posin fulles"

El president en funcions de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha defensat avui el seu dret a acudir al funeral de l'exsacerdot Lluís Maria Xirinacs, i ha replicat al PP i a Ciutadans, que van criticar que hi anés en qualitat de president en funcions, "que s'hi posin fulles".

En declaracions a TV3, Carod ha explicat que va compartir presó amb Xirinacs i que "era un gest de justícia" acudir al seu funeral.

Ciutadans i el PP català van criticar que Carod acudís al funeral en qualitat de president en funcions de la Generalitat quan Xirinacs va ser condemnat per fer apologia del terrorisme.

Carod ha explicat que, durant el funeral, no es va situar en primera fila tot i el seu càrrec, i ha afegit: "No crec que hagi de donar explicacions a ningú per anar a un funeral d'una persona que era respectada i estimada a Catalunya".

Les crítiques
"Hi ha gent que aprofita qualsevol cosa per criticar. No ens deixen en pau ni en els enterraments. Jo reclamo el meu dret d'anar a l'enterrament de qui vulgui", ha sentenciat el vicepresident del govern català en resposta a aquests partits de l'oposició.

"Si alguna cosa caracteritza Xirinacs és que va lluitar sempre per la pau per mètodes pacifistes", ha comentat Carod, que ha precisat que malgrat assistir al seu funeral "no compartia moltes de les coses que deia".

Commogut per la mort
"Si al PP i a Ciutadans no els agrada (que hi anés), que s'hi posin fulles", ha dit Carod, que s'ha confessat "commogut" pel final de l'exsacerdot, el cadàver del qual va ser trobat el passat 11 d'agost en una zona boscosa d'Ogassa (Ripollès).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a ucraïna

Augmenten a dotze els morts en l’atac rus contra un hipermercat

barcelona
guerra a gaza

Camions amb ajuda humanitària comencen a entrar a la Franja pel pas de Kerem Shalom

barcelona
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona