Política

Els EUA ataquen objectius vinculats a l’Iran a Síria

Les tensions al Pròxim Orient continuen augmentant. Els EUA van llançar ahir a la matinada bombardejos aeris contra dues instal·lacions a l’est de Síria vinculades al Cos de la Guàrdia Revolucionària de l’Iran, en represàlia pels atacs perpetrats per grups proiranians amb drons i coets contra bases militars nord-americanes a Síria i l’Iraq des del 17 d’octubre.

Aquests atacs han ferit vint-i-quatre soldats nord-americans i han segat la vida d’un contractista civil, segons va informar l’agència Efe. La resposta del Pentàgon als atacs dels grups proiranians mostra la voluntat de Washington d’involucrar les seves forces directament en la crisi al Pròxim Orient i es produeixen mentre creixen els temors que la guerra entre Israel i Hamàs pugui escalar a la regió. El president dels EUA, Joe Biden, ja va enviar la setmana passada dos portaavions al Mediterrani oriental i més unitats antimíssils amb centenars de tropes per protegir les bases nord-americanes i els seus aliats a la regió. En un comunicat, el secretari de Defensa nord-americà, Lloyd Austin, va assegurar que no busca el conflicte ni té “intenció ni desig de participar en més hostilitats”, però avisa: “Si els atacs dels subsidiaris de l’Iran contra les forces dels Estats Units continuen, no dubtarem a adoptar les mesures necessàries per protegir la nostra gent”, diu la nota recollida per Efe.

Al seu torn, les forces armades iranianes van anunciar unes maniobres militars a gran escala amb vehicles blindats, artilleria, míssils, helicòpters i drons en els pròxims dies.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2348886-els-eua-ataquen-objectius-vinculats-a-l-iran-a-siria.html

2348886



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ