Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

Biden a Netanyahu: “No estan sols”

El president nord-americà reafirma el suport incondicional dels EUA a Israel en una vista a Tel-Aviv

“Soc aquí per una senzilla raó: perquè el poble israelià i el món sencer sàpiga de quina banda estem”. Així ha començat el president dels Estats Units, Joe Biden, la seva roda de premsa aquest dimecres a Tel-Aviv després d’haver-se reunit amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu.

La visita del mandatari nord-americà a Tel-Aviv està marcada per l’atac a un hospital de Gaza amb centenars de morts dimarts al vespre, del qual s’acusen mútuament Israel i Hamàs.

El president nord-americà s’ha decantat només trepitjar l’aeroport de Tel-Aviv per la versió israeliana, segons la qual un projectil de la Gihad Islàmica mal disparat hauria provocat la massacre.

“En base el què he vist, sembla que ha estat obra de l’altra banda, no de vosaltres [els israelians]”, ha dit Biden a l’inici de la reunió a Tel-Aviv amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, davant les càmeres de televisió. Tot i això, el mandatari nord-americà ha precisat, segons informa l’agència Efe, que “hi ha molta gent que no està segura [de l’autoria]”. Hamàs i les autoritats palestines atribueixen l’explosió a Israel.

Tot i no tenir una gran sintonia, el president nord-americà s’ha abraçat aquest dimecres a la causa de Netanyahu i ho ha fet expressant el suport incondicional dels Estats Units a Israel. “No estan sols”, ha afirmat Biden, durant la compareixença conjunta amb Netanyahu a l’inici d’una reunió amb les autoritats israelianes.

Biden ha qualificat l’atac perpetrat per milicians palestins el 7 d’octubre passat a territori israelià com a“brutal, inhumana i més enllà de l’imaginable” i ha insistit en el fet que Israel té dret a respondre a l’agressió. Ha reiterat també que els EUA continuaran proporcionant a Israel els mitjans per defensar-se.

“Vull que sàpiguen que no estan sols, no estan sols. Com he dit abans, continuarem donant suport a Israel mentre treballa per defensar el seu poble. Continuarem treballant amb vostès i els nostres socis a tota la regió per evitar més tragèdies per a civils innocents”, ha dit el president nord-americà, en una visita llampec per expressar la seva solidaritat a Israel en temps de guerra.

Hamàs insisteix que va ser un atac aeri israelià el que va causar la massacre en un hospital a Gaza i ha acusat Biden de “donar cegament suport a la narrativa sionista”.

“El fet que el president Biden hagi adoptat completament la narrativa de l’ocupació, especialment pel que fa a l’hospital al- Ahli al Arabi, només confirma que el govern nord-americà està cegament esbiaixat a favor de l’ocupació i és un còmplice directe i un suport a Israel” en aquesta massacre, ha conclòs Hamàs en una declaració recollida per l’agència Efe.

La posició dels Estats Units, i d’Occident en general, davant la massacre a l’hospital de Gaza ha dut el món àrab a elevar el to. Mentre Biden a Tel-Aviv avalava la tesi israeliana sobre l’atac a l’hospital de Gaza, el president egipci, Abdel Fatah al-Sisi, carregava contra la gestió occidental de la crisi.

En un to inusualment fort i parlant fora del discurs programat, l’exgeneral egipci va criticar tant el drama humà que està passant a les portes del seu país i les pressions que rep per permetre l’èxode dels palestins de Gaza a través del pas de Rafah perquè s’instal·lin en el territori egipci del Sinaí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot