Política

Política

Investigada l’exdirectora del CNI per l’espionatge a Aragonès

Un jutge de Barcelona ha admès a tràmit la querella presentada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb relació a l’espionatge amb el programa Pegasus i ha acordat citar a declarar com a investigada l’exdirectora del Centro Nacional de Inteligencia (CNI) Paz Esteban. En la resolució, el titular del jutjat d’instrucció número 29 de Barcelona sosté que els fets denunciats per Aragonès en la seva querella presenten característiques que “fan presumir la possible existència d’infraccions penals”. El dia 13 de desembre, Esteban haurà de comparèixer al jutjat, el mateix dia que ho farà Aragonès per ratificar la denúncia. Tot i que hi ha diferents instàncies judicials que investiguen querelles presentades amb relació al presumpte espionatge amb Pegasus, és el primer cop que un jutge decideix citar com a investigat un responsable del CNI. En la resolució, el titular del jutjat ha emès una ordre europea d’investigació perquè l’empresa matriu de NSO, OSY Technologies, faciliti més informació, i ha demanat documentació al CNI, al Tribunal de Comptes, a la Intervenció General de l’Estat i al Tribunal Suprem. Per Aragonès, és “un pas important per esclarir tota la veritat”. En aquesta línia, deia ahir en una piulada: “Volem saber qui va ordenar espiar l’independentisme.” El seu advocat, Andreu van den Eynde, considera que “no té cap sentit” que diversos jutjats i instàncies judicials investiguin els mateixos fets de presumpte espionatge. En declaracions a RAC1, Van den Eynde assenyalava que no hi veu cap “lògica judicial”, a instruir causes separades, llevat que “s’intenti posar-nos-ho més difícil”.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2344229-un-jutge-investiga-l-exdirectora-del-cni-per-l-espionatge-a-aragones-amb-pegasus.html

2344229

LA FRASE

No té cap sentit que diversos jutjats investiguin el mateix. Només és per posar-nos-ho difícil
Andreu van den Eynde
ADVOCAT DEL PRESIDENT ARAGONÈS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa, els lemes de campanya...

Barcelona