Política

Sánchez demana a Feijóo que abandoni el seu intent de sacsejar el carrer i que “respecti” el resultat del 23-J

El líder socialista també li hauria reclamat respecte a la “a la voluntat dels ciutadans de conformar un govern de progrés”

Demanen prudència al líder popular en les seves actuacions “partidistes”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dimecres al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que “respecti” els resultats electorals del 23-J i abandoni el seu “intent desesperat” d’entorpir la investidura amb noves manifestacions com les del 24 de setembre a Madrid o el 8 d’octubre a Barcelona, segons fonts del PSOE.

Els socialistes acusen el PP de faltar al “respecte” que mereix l’encàrrec del cap de l’Estat i de pretendre ara fer una “instrumentalització partidista” de la festa del 12 d’octubre.

Sánchez ha transmès aquest missatge a Feijóo durant la reunió d’una hora que tots dos han mantingut al Congrés dels Diputats en el marc de la ronda de contactes del candidat a la investidura.

Segons fonts del PSOE, Sánchez ha reclamat a Feijóo respecte també a la “democràcia parlamentària i a la voluntat dels ciutadans de conformar un govern de progrés”.

En aquest marc, Sánchez ha recordat a Feijóo que el PSOE va ser “respectuós” amb el procés d’investidura de Feijóo “malgrat que va fer perdre el temps a tots els espanyols durant més d’un mes”.

Tanmateix, segons el PSOE, les últimes dues setmanes el PP ha convocat dues manifestacions contra la investidura de Sánchez on ha “faltat al respecte” al cap de l’Estat, “i ara està intentant fer una instrumentalització partidista de la festa del 12 d’octubre”.

En aquest sentit, Sánchez ha traslladat a Feijóo que els resultats del 23-J “són indiscutibles”, i per tant ha de respectar “el torn” del PSOE per articular una majoria parlamentària. “No li demanem suport a la investidura, però sí prudència en les seves actuacions i respecte al procés d’investidura encarregat pel rei”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries