Política

El PP veu l’independentisme “incompetent” amb la clau de la governabilitat espanyola

El líder del PP, Alejandro Fernández, ha acusat els independentistes de ser “manifestament incompetents en l’ús de la clau” de la governabilitat de l’Estat. Durant la seva intervenció al debat de política general ha subratllat que la majoria de presidents de la Generalitat “han tingut la clau” del govern espanyol, ha assenyalat que ara la té Pere Aragonès i li ha recriminat que sempre “ploriquegin” i “diguin que tot és culpa d’Espanya”. “No serà possible que el problema és que són manifestament incompetents en l’ús de la clau, que tenen un subòptim nivell polític?”, ha afegit.

Fernández també s’ha referit a les negociacions per l’amnistia entre el PSOE i els independentistes i ha advertit que “no acabarà amb la crispació” sinó que “agreujarà un problema ja greu de per sí”. “Profunditzarà en la decadència de Catalunya”, ha augurat, i ha afegit que “no portarà res de bo a la societat catalana”.

Aragonès ha respost que els dos grans partits espanyols mai han assumit la plurinacionalitat perquè “mai ha sortit cap proposta i iniciativa des del 1978 a favor de l’autogovern o de la pluralitat de llengües o cultures”, fet que ha qualificat de “deslleialtat històrica”.

Aragonès ha combatut el que considera “el discurs fals de la decadència” que ha fet Fernández amb dades. Ha censurat al popular que “irresponsablement està fent mal a les empreses d’aquest país fent aquest discurs i ha posat sobre la taula dades comparatives com ara que Catalunya representa el 29,6% de les exportacions de l’Estat, o que té menys i atur que Espanya, però també que els centres de recerca capten el 48% de la totalitat dels fons europeus de recerca sent el 16% de la població, entre altres. El popular li ha respost que el notava “molt gallet amb mi i molt tímid” amb el Cercle d’Economia, Foment del Treball o Pimec que també parlen de “decadència” i ha assegurat que la mala imatge de Catalunya la donen sortir deu anys sistemàticament “a les notícies de tot el món amb contenidors cremats” o perquè alguns “posen claus als ciclistes ala volta d’Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona