Política

Carrizosa centra el debat en Pedro Sánchez i Aragonès li recorda que està al Parlament

El diputat de Cs demana al líder socialista, Salvador Illa, que freni les intencions d’una “amnistia il·legal”

Pregunta al president de la Generalitat: “De veritat l’urgent és posar-se a competir amb un pròfug per subhastar la convivència de Catalunya?”

La majoria del temps de la intervenció del president de Cs al debat de política general al Parlament, Carles Carrizosa, ha sigut per censurar el PSOE, criticar l’actuació del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i demanar al líder del PSC, Salvador Illa, que aprofiti el poder dels socialistes “per frenar ERC i Junts a Catalunya”. “Si no rectifiquen, la possible investidura de Sánchez acabarà enverinant greument la política a Espanya”, ha avisat en el seu discurs inicial.

De fet, ha sigut el propi president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui ha comptabilitzat el temps d’intervenció de Carrizosa, retraient amb ironia que “ha tardat deu minuts en dirigir-se al govern, quinze en desenvolupar-ho una mica i vint-i-dos en dir una sola proposta d’alguna cosa que no tingui a veure amb el procés”. Per al president, que ha dit que la intervenció era per “emmarcar”, era “un bon resum de la contribució política de Cs a Catalunya”.

Carrizosa ha criticat que PSOE i PSC planegin una “amnistia il·legal que altera la normalitat democràtica convertint la majoria demòcrata en repressors”.

Per Ciutadans Catalunya és una de les regions del món amb més competències i autonomia, però que pateix greus problemes: ocupacions il·legals, una alta taxa d’abandonament escolar, està a “la cua en comprensió lectora”, té uns índexs de criminalitat que creixen, entre altres, provocats “pel llast que suposa el separatisme a Catalunya” i ha censurat a Aragonès que “no tenen ni una bona gestió per acreditar”.

Per això li ha etzibat dues preguntes: “De veritat l’urgent és posar-se a competir amb un pròfug per subhastar la convivència de Catalunya?” o perquè “perdonin la corrupció d’uns senyors que van malversar els diners que havien d’anar a reduir les llistes d’espera per la dependència?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona