Política

El govern replica a Junts que Aragonès “parla en nom del conjunt de la ciutadania”

La portaveu Patrícia Plaja defensa que l’acord de claredat “ha de servir tant als partits independentistes com als no independentistes”

“El president parla en nom del conjunt de la ciutadania de Catalunya i no parla en nom de cap partit concret”, ha replicat a JxCat la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, en roda de premsa aquest dimarts, després que la formació demanés a Pere Aragonès que no parli “en nom de tercers” en el discurs del debat de política general d’aquest matí i critiqués que no sabien“si ha parlat com a president de la Generalitat o com a coordinador nacional d’ERC”. Plaja ha defensat que Aragonès “expressa la seva opinió amb la legitimitat de ser el president de tots els catalans”.

La portaveu del govern ha reiterat la idea ja expressada pel president que l’amnistia és “el punt de partida” de les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez, però que cal obrir una segona fase per fixar les condicions per a la celebració d’un referèndum. En aquest sentit, ha mantingut damunt la taula l’acord de claredat.

“L’acord de claredat ha de ser una eina per establir alguns criteris”, ha afirmat la portaveu, i que serveixi “tant als partits independentistes com als no independentistes que reconeguin que hi ha un conflicte polític”.

També ha parlat dl ple d’investidura de Madrid assegurant que el popular Alberto Núñez Feijóo representa “el fracàs polític de la dreta i l’extrema dreta”. Ha qualificat el seu discurs de “perdedor” abocat a la derrota i ha insinuat que Feijóo pot acabar a casa com ho han fet els seus predecessors i li ha retret que proposi “més judicialització” amb la creació d’un delicte de deslleialtat institucional. “Si tenen tantes ganes de fer de jutges, que es posin les togues”, ha replicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona