Política

El nou curs arrenca amb 66 iniciatives legislatives en tràmit

Entre els projectes de llei destacats està el de la memòria democràtica

També tramita una proposta de reforma del Reglament

El nou curs polític arrenca amb 66 iniciatives legislatives en tràmit i una proposta de reforma del reglament. De les 66 iniciatives legislatives 12 són projectes de llei, entre les que hi ha la de memòria democràtica, 45, proposicions de llei dels grups parlamentaris, que inclou la del PSC-Units sobre el mateix tema. Les 9 restants són proposicions d’iniciativa legislativa popular (ILP). La cambra, a més, tramita una proposta de reforma del Reglament, impulsada per ERC i la CUP.

A banda del projecte de llei sobre la memòria democràtica, també estan en tràmit el de composició del Consell d’Educació de Catalunya, de què la ponència ja elabora l’informe; i el de foment de l’associacionisme, a què els grups ja han presentat esmenes a l’articulat perquè en comenci l’elaboració de l’informe. La resta de projectes, tres dels quals provenen de decrets llei, es troben en diferents moments de la tramitació parlamentària. L’última iniciativa presentada pel Govern és el Projecte de llei de l’Institut de la Filmoteca de Catalunya, que està pendent de l’admissió a tràmit per la Mesa.

Pel que fa a les proposicions de llei, impulsades pels grups parlamentaris, les que estan en un punt més avançat de la tramitació són la d’estabilització de les treballadores i els treballadors del sector públic (CUP), en fase d’elaboració de l’informe per part de la ponència, i la de creació del Centre Català d’Empresa i Drets Humans (PSC-Units, ERC, JxCat, CUP i ECP), la de venda a distància de plats preparats (PSC-Units), la d’internalització del transport sanitari (CUP) i la de modificació de la llei contra l’homofòbia (CUP), pendents que en comenci l’elaboració de l’informe un cop els grups han presentat les esmenes a l’articulat. La proposta de reforma del Reglament ja pot entrar també en breu en la fase d’elaboració de l’informe un cop presentades les esmenes a l’articulat dels grups.

Entre les ILP presentades aquesta legislatura hiha la del mercat dels Ocells de la Rambla de Barcelona, que està pendent del debat de totalitat després d’assolir les signatures, la del finançament del sistema educatiu, que es troba en la fase de recollida de signatures o la relativa al cessament del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, pendent encara dels tràmits inicials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ