Política

Aragonès i el PSOE veuen “l’odi” del PP darrera la manifestació de Madrid

La ministra d’Educació no aclareix si hi haurà amnistia o no i el president de la Generalitat diu que l’amnistia “és un pas necessari però insuficient”

El PSOE i el president de la Generalitat Pere Aragonès han utilitzat la mateixa paraula per definir les motivacions de la manifestació convocada pel PP contra l’amnistia a Madrid. I aquesta paraula és “odi”. Si ahir el president de la Generalitat va acusar als populars d’haver “escopit odi contra Catalunya” i va definir la protesta com “una manifestació d’odi i venjança contra Catalunya”, avui ha estat la portaveu del PSOE i ministra d’Educació en funcions, Pilar Alegría, la que ha afirmat en una entrevista a TVE que el míting del PP de diumenge demostra que els populars actuen igual que “fa 20 anys”, quan també es manifestaven contra el govern de Zapatero amb el lema “Espanya es trenca”.”Tenen el mateix odi”, ha assegurat Alegría.

Alegría no ha volgut aclarir si hi haurà o no un amnistia tot recordant que encara és el torn de la investidura de Feijóo, però ha promès que en tot cas hi haurà “diàleg i política de retrobament”. “Això passa per prendre decisions que afavoreixin el retrobament i la convivència”, ha dit, i “serem transparents”.

Ahir Aragonès va advertir el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que “si ha fracassat en el seu intent de ser president del govern espanyol es perquè ha fracassat a Catalunya”. “Catalunya va derrotar Feijóo a les eleccions”.

Respecte l’amnistia, Aragonès va avisat que “és un pas necessari però insuficient” per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat i, per tant, per garantir la investidura del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del govern espanyol. La resolució, ha dit, haurà d’incloure “el reconeixement dels ciutadans de Catalunya de decidir lliurement el futur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona