Política

estats units

Trump no anirà al segon debat republicà per a donar un discurs a sindicalistes a Detroit

L’expresident també va evitar enfrontar-se en el primer debat electoral entre els candidats del seu partit

L’expresident dels EUA Donald Trump (2017-2021) no participarà en el segon debat republicà, previst per al pròxim dia 27 a Califòrnia i el contraprogramarà amb un discurs davant sindicalistes a Detroit (Michigan) que coincideix el mateix dia.

El viatge, que inclourà un discurs davant aproximadament 500 sindicalistes que serà transmès en horari de màxima audiència, ha estat avançat aquest dimarts per The New York Times.

Trump ja va esquivar el primer debat republicà, celebrat a Milwaukee (Wisconsin) el mes passat, per a concedir una entrevista en “prime time” a l’expresentador de Fox News i reconegut periodista ultradretà Tucker Carlson.

La no assistència de Trump al segon debat es dona a conèixer durant el quart dia de vaga dels treballadors de l’automòbil a Detroit, representats per United Acte Worker (UAW), contra els principals fabricants del país, als quals exigeixen un augment del 40% dels seus salaris i millorar horaris i condicions laborals.

La notícia de l’acte de Trump a Detroit en un moment clau per al sector automobilístic en aquesta ciutat ha despertat la reacció de gremis com el dels lampistes, que han qualificat al polític com un “frau”.

“Quan es tracta dels assumptes quotidians que preocupen els nostres membres –salaris justos, llocs de treball segurs i la capacitat de jubilar-nos amb dignitat– Donald Trump és només un altre frau”, ha afirmat en un comunicat Mark McManus, president general de l’Associació Unida de Lampistes dels EUA i el Canadà.

McManus ha recalcat quina serà la seva opció en les urnes: “Estem orgullosos de recolzar al candidat en aquestes eleccions que té el coratge d’estar amb nosaltres: el president Joe Biden”.

Centrat en una possible revenja amb Biden en les presidencials de 2024, recuperar l’estat de Míchigan, que es va tenyir de vermell republicà en 2016 i va tornar a mans demòcrates en 2020, sembla fonamental per a l’eventual retorn de Trump a la Casa Blanca.

Mentre se celebri el seu acte a Detroit tindrà lloc el segon debat republicà, que començarà a les 21.00 hora local (02.00 GMT del dijous, 28), a la Biblioteca Presidencial Ronald Reagan en Simi Valley (Califòrnia).

El Comitè Nacional Republicà encara no ha confirmat quins candidats s’han classificat per a participar.

Els aspirants han d’aconseguir una intenció de vot d’almenys un 3% en dues enquestes a escala nacional o alternativament un 3% en un sondeig nacional més un 3% en dues enquestes en dos dels estats que primer celebren primàries (Iowa, Nou Hampshire, Carolina del Sud i Nevada).

Van complir els requisits per a participar en el primer debat Mike Pence, exvicepresident dels EUA; Ron DeSantis, governador de Florida; l’empresari Vivek Ramaswamy; Nikki Haley, exambaixadora davant l’ONU i governadora de Carolina del Sud; Chris Christie, exgovernador de Nova Jersey; Tim Scott, senador per Carolina del Sud; Doug Burgum, governador de Dakota del Nord; i Ansa Hutchinson, exgovernador d’Arkansas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries