Política

El PSC critica que només s’hagi complert un 11% dels acords de pressupostos

També alerten d’un augment de la despesa prevista de 4.000 milions

Demana “un nou impuls” al govern i una nova reunió de seguiment per l’octubre

El PSC calcula que el Govern només ha finalitzat l’11% de les mesures de l’acord de pressupostos per al 2023. Segons un informe elaborat pels socialistes catalans, del total de 281 mesures acordades, el 78% estan encara en curs i l’11% restant no estan iniciades. A més, alerten que hi ha un augment de la despesa prevista de 4.000 milions i que això podria fer que el dèficit se situés per sobre dels 3.200 milions d’euros de l’any passat. Davant d’aquesta situació, el PSC reclama al Govern un “nou impuls” i vol una nova reunió de seguiment dels pressupostos per a la primera quinzena de l’octubre.

El PSC s’ha reunit durant dos dies per fer unes jornades de treball a Vielha. Des d’allà, la portaveu del partit al Parlament, Alícia Romero, ha demanat al Govern que “posi ritme” a l’execució dels pressupostos. “Si no, el 31 de desembre haurem de lamentar que les mesures no s’han pogut fer”, ha avisat. I és que el PSC conclou que el Govern “no va al ritme desitjat malgrat comptar amb els mecanismes i instruments per poder executar amb més diligència les mesures acordades”.

Així mateix, Romero ha insistit que troben a faltar informació per part de l’executiu català per poder fer un “seguiment exhaustiu” de les mesures. I ha posat com a exemple que l’ACA o Infraestructures.cat no publiquen l’execució pressupostària.

En xifres absolutes els departaments de Salut i Educació absorbeixen més de la meitat de l’augment de la despesa prevista. I pel que fa a percentatges, els departaments amb més afectats per la modificació de crèdit són Acció Climàtica, Empresa i Treball i Igualtat i Feminismes. Aquests tres departaments són, segons subratllen els socialistes, els que tenen “un nivell d’execució més baix”.

El 6 de juliol es va produir una primera reunió de seguiment dels pressupostos entre PSC i Govern en què, segons els socialistes, es va constatar la dificultat de l’executiu per iniciar moltes les mesures acordades.

Per fer l’informe de seguiment, el PSC ha tingut en compte les dades actualitzades a 4 d’agost que li ha traslladat el Govern i les dades d’execució pressupostària corresponents al 31 de juliol, publicades a la pàgina web de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegura que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona