Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Trump amplia el seu avantatge entre la base republicana enfront de DeSantis i altres contrincants

L’expresident li treu més d’un 30% d’intenció de vot al governador de Florida

L’expresident Donald Trump (2017-2021) ha ampliat el seu avantatge enfront de la resta d’aspirants a la nominació republicana per a les presidencials de 2024 i supera en més de 30 punts al governador de Florida, Ron DeSantis, segons una enquesta de la CNN publicada aquest dimarts.

Un 52% de votants republicans apunten que recolzarien Trump en la nominació conservadora, enfront del 18% que diu que faria costat a DeSantis. En l’últim sondeig efectuat per aquesta cadena, entre els passats 13 i 17 de juny, tots dos van recaptar percentatges respectius del 47 i del 26%.

La resta d’aspirants republicans no superen el 10% ni en aquest sondeig dut a terme entre els passats 25 i 31 d’agost ni en l’anterior.

El 65% dels votants conservadors asseguren estar convençuts de la seva decisió i descarten canviar d’opinió a mesura que s’acosti la cita amb les urnes.

Set de cada deu republicans veuen a Trump com el més capacitat per a gestionar l’economia, molt per davant de DeSantis (9%), del seu exvicepresident Mike Pence (4%) o de l’exambaixadora estatunidenca davant l’ONU Nikki Haley (3%), i també creuen que és qui millor pot afrontar la immigració (65%).

Trump es manté també al capdavant com a aspirant més ben considerat de cara a abordar la situació a Ucraïna (63%), el crim i la seguretat (54%) i l’educació (42%), així com l’avortament (44%) o el clima i les polítiques energètiques (49%).

La màxima preocupació entre aquest electorat en cas que Trump sigui el candidat triat per a 2024, en la seva opinió, és que l’oposició l’ataqui o es negui a treballar amb ell (8%), o també la seva falta de tacte (8%) i una mala imatge pública (7%).

Només un 6% diu estar preocupat per les diferents imputacions rebudes.

L’expresident està inculpat en quatre casos penals, dos per ingerència electoral a Washington i Geòrgia, un altre a Florida per emportar-se de la Casa Blanca papers classificats en abandonar el poder i el quart a Nova York per pagaments irregulars a l’actriu porno Stormy Daniels per a silenciar durant la campanya de 2016 un “affaire” que van tenir en el passat.

Un 5% de republicans assegura estar preocupat pel seu “ego” i “arrogància”, el mateix percentatge dels qui creuen que es podrien manipular les eleccions contra ell, mentre que un 4% diu estar inquiet per la seva personalitat “en general” i per la possibilitat que la seva elecció derivi en revoltes o en una “guerra civil”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries