Política

política

Primera trobada entre Aragonès i Salellas

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va rebre ahir l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, en la roda de contactes que està fent amb els principals alcaldes del país. Un dels temes clau que es van abordar va ser el del futur Campus de Salut. El govern i l’Ajuntament gironí es van comprometre a “avançar” en el projecte –i posterior construcció– del futur campus i a fer-ho en els “propers mesos”, segons informa l’ACN. Així ho va assegurar Salellas en la roda de premsa posterior a la reunió que va tenir amb l’executiu. “Es tracta d’un projecte que fa temps que està en cartera i que el govern de Girona considera estratègic”, va afirmar. I va assegurar: “Com a ajuntament hi estem treballant intensament i avui hem constatat amb el president que hi ha voluntat per part del govern que en els propers mesos puguem avançar tant en el projecte, primer, com en la posterior construcció del nou parc sanitari. Estem contents.”

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va exposar que les polítiques de salut són “una prioritat absoluta” per al govern i confia que el nou Trueta sigui una realitat “al més aviat possible”.

Habitatge protegit

D’altra banda, el govern i l’Ajuntament de Girona també van acordar que el consistori cedirà terrenys perquè la Generalitat, a través d’Incasòl, construeixi habitatge de protecció social a la ciutat. De moment, però, no es va concretar ni el nombre ni on es faran. Salellas va dir que estan “identificant” els espais i que en els propers dies faran arribar una proposta al govern. “La nostra ciutat té una mancança clara d’accés a l’habitatge”, va assenyalar.

Un altre dels aspectes que es van abordar en la trobada d’ahir va ser la mobilitat i la “reindustrialització” que Salellas va dir que vol liderar tant a Girona com a la seva àrea urbana. En relació amb això, va expressar que estan compromesos amb la transició ecològica i que en l’àmbit de la mobilitat els cal la complicitat de la Generalitat. Pel que fa a la reindustrialització, va afirmar que és “imprescindible” si es volen crear millors condicions de treball a la ciutat i al seu entorn.

En el torn de preguntes, Salellas va assegurar que tant en l’àmbit de la llengua com en el de l’autodeterminació el govern de Girona “hi serà sempre”, i sobre la investidura, va explicar que cal “treball discret i unitat estratègica”. “Penso que aquestes dues línies tant com sigui possible han de guiar la política catalana”, va afegir. En aquest sentit, va sostenir que a Girona les han “complert” totes dues i que la feina “rigorosa” va donar els seus fruits després de les eleccions, quan es va segellar el pacte a tres bandes entre Guanyem, Junts i ERC. “El govern funciona i funciona bé. Això demostra que la unitat és possible també en la gestió del dia a dia”, va defensar l’alcalde gironí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot