Política

El Parlament investigarà l’actuació d’Ignacio Garriga en un míting a Badalona

El líder de Vox va interrompre el seu discurs per exigir als mossos que dissolguessin una protesta amb banderes independentistes i LGTBI.

El Parlament català iniciarà una investigació sobre l’actuació i les declaracions del secretari general de Vox i líder del grup parlamentari a Catalunya, Ignacio Garriga, durant un míting a Badalona en la campanya per les eleccions generals. La comissió de l’Estatut dels Diputats del Parlament ha rebut una petició de la Mesa demanant-li que s’iniciï una “investigació preliminar” sobre l’actuació de Garriga, segons ha explicat aquest dijous el president d’aquesta comissió, el diputat Jaume Alonso-Cuevillas ( JxCat).

Els fets que han de ser investigats van passar el 16 de juliol passat, durant la campanya de les eleccions generals, el secretari general de Vox i diputat al Parlament català va interrompre el seu discurs per exigir als Mossos d’Esquadra que dissolguessin una protesta que tenia lloc a pocs metres de l’acte. Es tractava d’un grup de manifestants, alguns amb banderes independentistes i amb l’arc de Sant Martí del col·lectiu LGTBI, que es van situar uns metres per darrere de la zona reservada per a l’acte i van fer una protesta durant el míting de Garriga.

“Interrompré aquest míting i comptaré els metres que tinc fins a aquesta gent, fins que les forces i cossos de seguretat no desallotgin”, va exclamar Garriga, que va colpejar el micròfon del faristol i es va dirigir cap a la zona on estaven els manifestants, amb els que es va encarar, amb l’objectiu de denunciar la proximitat amb què se’ls permetia dur a terme la seva protesta.

Els agents dels Mossos destinats a garantir la seguretat de l’acte es van interposar entre els manifestants i els assistents al míting de Vox, que van intercanviar crits en uns moments de tensió.

Garriga va tornar posteriorment al faristol i va avisar: “Fins que els cossos i forces de seguretat no controlin aquesta manifestació il·legal, el míting no continuarà. Aquí no hi ha llibertat política”, va afirmar, mentre els Mossos desplegaven un cordó policial. “És absolutament intolerable que no es dissolgui una manifestació il·legal a tan sols cinc metres d’un míting polític”.

Posteriorment, Garriga va carregar contra el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per “permetre una campanya electoral on no s’ha respectat la llibertat política” i en què, va denunciar, s’havien llançat “pedres, ous i amenaces” contra càrrecs públics de Vox.

Garriga va lamentar que els Mossos permetessin “a quatre energúmens” acostar-se al seu míting a Badalona, “quan el que havien de fer les forces i cossos de seguretat és deixar anar boles de goma i cops de porra per llançar-los a casa seva”.

Dies després, el 21 de juliol, un manifestant que havia acudit a l’acte de Vox va denunciar davant el jutjat Garriga per “alteració de l’ordre públic” i per “intent d’agressió” tant a ell com a d’altres manifestants, segons va constar a la denúncia presentada davant del jutjat d’instrucció 3 de Badalona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona