Política

Junts de Sant Feliu critica els problemes d'aire condicionat en edificis municipals

El grup municipal critica que la nova oficina de turisme encara no tingui climatització i l'avaria a la biblioteca municipal

Des del govern atribueixen el primer problema al retard d'Endesa per incrementar potència i, el segon, a una avaria ja resolta

El grup municipal Junts de Sant Feliu de Guíxols critica que durant diversos dies de calor intensa no s’hi ha pogut estar a la biblioteca municipal per les altes temperatures a causa del mal estat de les instal·lacions d’aire, i tot i ser un equipament que s'havia declarat com a refugi climàtic, segons manifesten través d’un comunicat. El regidor d'Edificis Municipals, David Oliveras, admet que fa un parell de setmanes van patir una avaria en el sistema de climatització, però defensa que des del dilluns de la setmana passada els aparells d'aire condicionat de la biblioteca tornen a funcionar amb normalitat.

Junts afegeix a la llista, però, que és la mateixa situació que han hagut de suportar durant setmanes els treballadors públics i usuaris de la nova oficina de turisme, “acabada d’inaugurar i que va costar als ciutadans de Sant Feliu de Guíxols més d’un milió d’euros”. I Oliveras atribueix, en aquest cas, el problema a la lentitud de l'empresa distribuïdora, Endesa, per certificar l'estat de la nova instal·lació, un cop reformat l'edifici, i autoritzar un increment de potència sol·licitat per poder posar en marxa els nous equips. Oliveras diu que ja els han donat llum verd i ara estan pendents que l'empresa instal·ladora posi en marxa els equips d'aire condicionat, per motius de seguretat. Malgrat tot, l'edil argumenta que el personal ha disposat de ventiladors i equips d'aire condicionat portàtil per portar millor les altes temperatures.

Des del grup de Junts, acusen que aquestes situacions són “degudes a la falta de planificació i treball del govern que han provocat que tant la biblioteca municipal com la nova oficina de turisme hagin estat dies i fins i tot setmanes sense aire condicionat amb els riscos que això suposa pels treballadors de l’administració i la incomoditat pels veïns i usuaris” d’aquests equipament. Per aquesta raó, Junts afirma que requerirà a l’equip de govern “que faci tot el necessari per evitar que aquesta situació inacceptable es repeteixi; i que s’estableixi un programa de manteniment planificat per als sistemes d’aire condicionat i la resta d’instal·lacions municipals amb inspeccions periòdiques i reparacions preventives per garantir-ne el funcionament òptim”.

Per acabar,  Junts  també denuncia que “fets com aquest i l’estat de degradació de moltes altres instal·lacions municipals, demostra que l’equip del govern Motas-PSC no està treballant per les necessitats de la ciutadania”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Memòria democràtica

Documenten treballs forçats de presos republicans per construir una carretera al Solsonès

Barcelona
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona