Política

estats units

Trump haurà de pagar una fiança de 200.000 dòlars per a evitar la presó a Geòrgia

L’expresident republicà té de termini fins al divendres per a presentar-se i ser fitxat

El tribunal estatal de Geòrgia ha imposat aquest dilluns una fiança de 200.000 dòlars (uns 183.580 euros al canvi d’avui) a l’expresident dels Estats Units Donald Trump (2017-2021) perquè eviti la presó després d’haver estat imputat per intentar revertir els resultats de les eleccions de 2020 en aquest estat.

El pagament d’aquesta fiança permetrà al candidat republicà recuperar la seva llibertat una vegada s’hagi lliurat a la presó del comtat de Fulton (Geòrgia), on té de termini fins al divendres per a presentar-se i ser fitxat.

Trump va ser imputat la setmana passada de 13 càrrecs per un gran jurat de Geòrgia per haver intentat manipular els resultats de les eleccions de 2020 en aquest estat, on l’actual president, el demòcrata Joe Biden, va guanyar per un estret marge.

Entre els delictes pels quals s’acusa Trump està el de violar la llei RICO (per les seves sigles en anglès), utilitzada habitualment contra capos de la màfia, que li podria implicar diversos anys de presó si es demostra durant el judici.

Per aquest delicte, la Cort li demana 80.000 dòlars de fiança, mentre que per cadascun dels altres 12 li demana 10.000 dòlars, sumant un total de 200.000 dòlars.

En el cas de Geòrgia va ser imputat al costat de 18 col·laboradors, entre ells el seu exadvocat personal i exalcalde de Nova York, Rudy Giuliani, i el seu excap de Gabinet Mark Meadows.

El Tribunal Superior del comtat de Fulton va imposar aquest dilluns també una fiança de 100.000 dòlars a l’advocat John Eastman i de 10.000 dòlars a un altre acusat, Scott Hall.

Trump no ha donat pistes sobre quan es presentarà i va cancel·lar una roda de premsa d’aquest dilluns en la qual anava a presentar un informe sobre “el frau electoral” de Geòrgia, una mentida en la qual insisteix avui dia.

Aquesta és la quarta imputació penal de Trump. Fa dues setmanes va ser imputat per un gran jurat de Washington DC de quatre càrrecs per suposadament intentar revertir el resultat dels comicis als EUA de 2020, que van culminar amb l’assalt al Capitoli del 6 de gener de 2021. A més, a Nova York, Trump ha estat imputat amb 34 càrrecs per suposats pagaments a l’actriu porno Stormy Daniels, amb la qual va tenir un “affaire” en el passat, per a comprar el seu silenci durant la campanya electoral de 2016.

També està imputat en una altra causa penal a Florida, on està acusat de 40 càrrecs per sostreure il·legalment i mantenir en la seva mansió de Mar-a-Lago documents classificats que va treure de la Casa Blanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia