Política

estat espanyol

Villarejo adverteix que pot ser víctima d’un fals suïcidi a la presó

L’Audiencia Nacional celebra una vista per valorar si envia de nou entre reixes al comissari jubilat després d’haver estat condemnat a dinou anys la setmana passada pel cas Tàndem

El comissari jubilat de la policia espanyola José Manuel Villarejo ha advertit aquest dilluns que potser víctima d’un fals suïcidi si torna a la presó. Ho ha declarat aquest matí a les portes de l’Audiencia Nacional, on s’ha celebrat una vista a petició de la fiscalia anticorrupció sobre el seu possible retorn a la presó després que la setmana passada hagués estat condemnat a dinou anys de privació de llibertat per una de les peces de la macrocausa Tàndem. . Anticorrupció ha motivat la seva petició de presó amb l’argument que hi ha risc de fugida. El tribunal, però l’ha deixat marxar a l’espera que prengui una decisió al respecte.

L’argument fiscal havia estat desmentit per Villarejo en declaracions als mitjans abans d’entrar a la vista explicant que ha tingut el cap de setmana pe escapar de l’Estat. Segons Villarejo, el que pretén el ministeri públic és vulnerar el seu dret de defensa, ja que saben que entrant a la presó serà impossible exercir-lo. A més, ha acusat la fiscalia d’encobrir les “tortures físiques i psicològiques” que assegura haver patit durant la seva estada a presó i va llançar també dures acusacions contra funcionaris de presons i el director del penal madrileny d’Estremera, on va romandre engarjolat entre el 2017 i el 2021.

“Si al final triomfa l’estat profund, no crec que em tractin especialment bé a la presó. No creguin que les càmeres de vigilància diran que Villarejo estava sol a la cel·la i que no va entrar ni sortir ningú. Jo he vist com s’altera la visualització de les càmeres quan han donat grans pallisses”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia