Política

Junts exigeix solucions davant la falta d’aparcaments a Sant Feliu de Guíxols

El grup municipal defensa que la reducció de places d’aparcaments al centre de la ciutat genera preocupació i malestar entre els veïns i els negocis locals

Junts Sant Feliu de Guíxols insta al govern resoldre la falta d’aparcament al municipi, ja que ha experimentat una reducció de places d’aparcament, especialment al centre de la ciutat, on es concentren els principals eixos comercials i de restauració. Segons manifesta el grup municipal en un comunicat, les decisions polítiques dels governs recents han provocat la supressió de 270 places d’aparcament, deixant una oferta ja insuficient.

Per això, Junts justifica que aquesta situació ha afectat negativament tant als veïns com als visitants. Els ciutadans s’han vist obligats a buscar aparcament en els pocs llocs disponibles, mentre que els comerciants, hotelers i restauradors locals han patit pèrdues a causa de la dificultat per atraure clients a causa de la manca d’espai per aparcar. La falta d’aparcament també ha posat de manifest la necessitat d’una millor planificació urbana i de polítiques de proximitat. Segons el Síndic, cal generar solucions concretes a problemes concrets per millorar la qualitat de vida a Sant Feliu de Guíxols.

En resposta a aquesta situació, el grup municipal Junts ha proposat una solució estructural, que inclou la construcció d’un aparcament central proper als eixos comercials amb capacitat per a 400 vehicles, així com la millora de les parades de la Montdela i l’impuls de la mobilitat elèctrica amb més vies de salut. Mentrestant, com a mostra de conscienciació, Junts ha suggerit que les places de pàrquing actualment etiquetades com a “Reservat oficial” i “Reservat ajuntament” al Passeig del Mar i als voltants dels Jardins Juli Garreta siguin cedides a la ciutadania. Això evitarà que aquestes places quedin buides mentre els veïns i visitants continuen amb dificultats per trobar aparcament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona
9-N i 1-O

La piconadora del Tribunal de Comptes contra els governs, activa

barcelona