Política

El PSC critica la insuficiència de mesures preses per fer front a l’onada de calor

PSC-Gironins pel Canvi requereix mesures més efectives i equitatives per als refugis climàtics de Girona

El grup municipal del PSC-Gironins pel Canvi ha fet una valoració negativa sobre l’anunci del govern de la ciutat referent als refugis climàtics. Segons ha manifestat a través d’un comunicat, la decisió d’obrir la Catedral i diverses esglésies de Girona com a refugis climàtics és una mesura positiva, però consideren que les accions per fer front a l’onada de calor són insuficients.

El PSC-Gironins pel Canvi ha assenyalat que la xarxa de refugis climàtics establerta pel govern diferencia dos tipus d’equipaments. D’una banda, hi ha els equipaments públics amb aire condicionat, bones facilitats d’accés, àrees de descans còmodes i aigua gratuïta. D’altra banda, s’identifiquen diversos parcs urbans amb presència abundant de verd, accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i amb fonts d’aigua i seients, que poden actuar com a refugi en cas d’alerta per onada de calor.

No obstant això, el grup municipal ha criticat que aquests equipaments identificats com a refugis climàtics no tindran un horari d’ampliació, no estaran oberts els caps de setmana ni durant el mes d’agost, tot i que hi hagi alerta per calor. Així mateix, consideren que alguns dels parcs a l’aire lliure designats com a refugis climàtics no poden proporcionar protecció adequada a la població en condicions extremes especialment amb temperatures que superen els 40°C a l’ombra.

La regidora del grup municipal PSC-Gironins pel Canvi, Carla Aguilera, ha expressat la seva preocupació davant la manca d’accions transformadores del govern de l’Ajuntament. Segons Aguilera, “hi ha mesures més efectives que podrien implementar-se, com la gratuïtat de l’accés a les piscines municipals en les hores de major calor per a tota la població, especialment per als infants, o la col·locació de punts d’hidratació a la via pública”. A més, ha suggerit la millora de la senyalització dels refugis climàtics i la gratuïtat del transport públic amb aire condicionat en dies d’emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia