Política

Foment demana pactes a l’Estat per “l’estabilitat institucional”

L’escenari polític espanyol incert que s’obre ha comportat un posicionament públic de la patronal catalana, que demana centrar-se en els reptes urgents

Foment del Treball ha reaccionat al resultat electoral espanyol demanant “estabilitat institucional”. Després de les eleccions generals del 23 de juliol, l’escenari polític a l’Estat és del tot incert, amb un bloc de dretes que no suma i un d’esquerres que depèn del vistiplau de Junts; per això, la patronal catalana ha difós un breu comunicat per exposar el seu posicionament, que demana centrar-se en els reptes urgents. En un escrit publicat a les xarxes socials, l’organització empresarial presidida per Josep Sánchez Llibre sosté que “els pactes necessaris que haurà de fer la política espanyola haurien de centrar-se en els reptes econòmics i socials que té Espanya, l’agenda europea i l’estabilitat institucional”.

Aquesta estabilitat i la voluntat del pacte transversal és un dels missatges que ha anat repetint en els darrers mesos. En aquest sentit, abans de les eleccions, va presentar 371 propostes per als comicis i va posar l’accent en què calen “pactes transversals per la concòrdia” que fugin de la “política de blocs” en què s’ha instal·lat les Corts espanyoles en els darrers anys i que dificulten l’entesa sobre temes rellevants com els que plantegen. Algunes de les mesures que van demanar a principis de juliol són l’eliminació de l’impost de patrimoni o la reducció del dèficit públic, però l’element sobre el qual pivotava són els “grans acords”, que impliquen certa entesa entre l’arc parlamentari i els grans partits en la tasca legislativa, com són el PP i el PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona