Política

Urtasun: “Ara mateix només hi ha una investidura possible!”

El portaveu de Sumar no es pronuncia sobre possibles contrapartides de referèndum i amnistia que reclama Junts per donar suport a la presidència de Sánchez

Evita fer valoracions sobre la detenció de Ponsatí

“Ara mateix només hi ha una investidura possible”. Amb aquestes paraules Ernest Urtasun, portaveu de campanya de Sumar, ha reivindicat avui en una roda de premsa la reedició d’un “govern progressista” amb la unió de forces del seu grup amb la del PSOE. Per bé que ha emplaçat els socialistes i la resta de partits amb qui caldrà negociar la investidura de Pedro Sánchez, el membre de Sumar no ha concretat la disponibilitat o no a acceptar les contrapartides que exigeix Junts, formació clau per dur a terme la investidura, encapçalades per un referèndum d’autodeterminació i l’amnistia dels condemnats per l’1-O.

De moment, Urtasun ha assegurat que el seu grup “està treballant” per donar forma al futur govern de coalició, però no ha concretat quina seria la seva estructura ministerial ideal, ni tampoc els detalls del que podria ser el programa. El portaveu ha reivindicat que Sumar “ha canviat el guió de la campanya”, que semblava resignat a acceptar una victòria inexorable de la dreta.

Malgrat les reiterades preguntes dels periodistes sobre el paper que jugarà Junts en el projecte, sobre quines concessions s’hi podrien fer i si hi ha “línies vermelles” que no vulguin acceptar, Urtasun s’ha limitat a recordar “la responsabilitat dels partits polítics” per evitar una repetició electoral, que “donaria una segona oportunitat a PP i VOX”.

Urtasun ha reivindicat la “gran notícia per a Europa” que ha representat la victòria de les forces progressistes, ja que fins ara “cada cop que s’obria una urna en sortia un govern reaccionari”.

Pel que fa a l’impacte de la detenció de l’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí avui a Barcelona, el portaveu de Sumar ha insistit que no encara no en coneixia els detalls i que per tant no l’ha volgut valorar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

L'Iran dona per mort el president Ebrahim Raisi en l'accident del seu helicòpter

barcelona
CARLES RUIZ
Alcalde de Viladecans

“Viladecans té el repte de ser neutra en emissions el 2030”

Viladecans
BÀRBARA LLIGADAS
Cap de l'oposició de Viladecans

“Volem una ciutat equitativa, republicana i sostenible”

Viladecans
Guerra a Gaza

La guerra de les mares d’Israel

Beirut

Encavalcant eleccions

Barcelona
GUERRA A EUROPA

Onze morts i desenes de ferits en nous atacs russos al nord-est d’Ucraïna

BARCELONA
ESTAT ESPANYOL

Albares exigeix a Milei que retiri l’acusació de “corrupta” a la dona de Sánchez

BARCELONA
política

El vot exterior del 12-M no aixeca el cap

barcelona