Política

Junts reclama més recursos per a la sanitat catalana

Destaca l’impacte del dèficit fiscal en l’estat del benestar a Catalunya i reclamen més suport per a la sanitat i prestacions socials

Els candidats de Junts al Congrés i al Senat per a la demarcació de Girona, Marta Madrenas, Joan Bagué, Albert Piñeira i Montse Mindan, han realitzat una visita al Ripollès, acompanyats d’alcaldes i regidors de la comarca. Durant aquesta visita, han posat èmfasi en l’impacte directe que té el dèficit fiscal que pateix Catalunya en l’estat del benestar, especialment en l’àmbit de la salut.

En relació amb aquesta problemàtica, Marta Madrenas, cap de llista al Congrés, ha exposat que “la sanitat catalana, que mou un pressupost anual superior als 12 mil milions d’euros, es troba en una situació de crònic infrafinançament”. Per això, Madrenas expressa la urgència d’incrementar la inversió econòmica per poder fer front a les necessitats reals del sistema sanitari. En el comunicat s’explica que “aquest augment permetria assegurar la qualitat i sostenibilitat del sistema, una xifra que podria ser aconseguida si Catalunya disposés dels seus propis recursos”.

La candidata ha destacat la demanda de més places per als estudis de salut, especialment per a les especialitats amb major demanda, com és el cas de metges de família. D’altra banda, Junts també ha posat l’accent en la necessitat d’incrementar les prestacions i el suport per a les persones afectades per malalties com l’ELA, l’autisme, Asperger i altres patologies de salut mental amb un alt grau de dependència. En aquest sentit, es proposa l’augment de recursos provinents dels ministeris de Sanitat i Drets Socials per a aquests casos, especialment per als pacients que requereixin l’ús de respiradors o aparells de gran consum energètic.

Els candidats de Junts han remarcat que cada any, Catalunya perd aproximadament 21.000 milions d’euros que no retornen al territori, tot i ser generats per l’esforç i treball dels catalans. Per això, han instat a posar fi a aquest “maltractament sistemàtic que afecta directament el benestar de les persones i el funcionament de l’estat del benestar”. L’objectiu és garantir el dret a la salut i millorar la qualitat de vida de la població a través d’un major suport econòmic i recursos per al sistema sanitari i les prestacions socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona