Política

Els Comuns volen garantir l’aigua com a dret públic universal

Júlia Boada lidera les propostes de Sumar En Comú Podem per abordar el canvi climàtic, protegir les costes i preservar la biodiversitat

Júlia Boada, candidata de Sumar En Comú Podem per Girona, ha visitat avui la platja de La Pletera, al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, per aprofundir en les conseqüències del canvi climàtic en aquest espai protegit de l’Estartit.

Una de les propostes clau del partit és la creació d’un Pacte d’Estat antidesertificació, que busca aturar el risc de desertificació que afecta actualment tres quartes parts de la superfície de la península. Segons el comunicat, aquest pacte té com a objectiu convertir l’aigua en un dret públic universal, garantint l’accés universal als serveis d’abastiment i sanejament, i establint el caràcter públic de la gestió integral de l’aigua a través d’una llei orgànica. A més, proposen eliminar el cànon de concessió per reduir els costos innecessaris i potenciar la reutilització de les aigües en diferents àmbits.

Sumar En Comú Podem també s’enfronta a la protecció de les costes, especialment a les comarques gironines que han vist afectats els seus litorals per projectes urbanístics. La proposta inclou la reforma de la Llei de Costes, prohibint noves construccions a la ribera del mar i les platges, així com a la seva zona de protecció. A més, el partit afirma que es mantindria la prohibició d’edificació residencial a la costa i es posaria fi a obres il·legals en zones protegides.

En el comunicat, expliquen que la pèrdua de biodiversitat també preocupa el partit, i s’han compromès a prendre mesures urgents per aconseguir, abans del 2030, la restauració d’almenys un 30% de les zones d’ecosistemes terrestres, d’aigües continentals i d’espais marins degradats. A més, busquen implementar una planificació urbana que tingui en compte la diversitat biològica i establir un pla d’emergència per frenar la pèrdua alarmant de biodiversitat al país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia