Política

El PSC es compromet a invertir en el desplegament de la fibra òptica a les zones rurals de la demarcació de Girona

El PSC impulsa una inversió de més de 18 milions d’euros per a millorar la connectivitat rural amb fibra òptica i xarxa 5G

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha informat que el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, a través de la secretaria d’estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, invertirà més de 18 milions d’euros en el desplegament de fibra òptica i xarxa 5G a les zones rurals de la demarcació de Girona. En el comunicat s’explica que aquesta inversió es realitzarà mitjançant dos programes: UNICO Redes 5G Backhaul, amb una inversió de 7.768.497 euros per desplegar fibra òptica en pobles amb menys de 5.000 habitants; i UNICO Redes 5G Activas, que destinarà 10.598.822,41 euros per al desplegament de la xarxa 5G en municipis de menys de 10.000 habitants.

Aquests programes, finançats amb fons europeus Next Generation, formen part del Pla de Recuperació i estan alineats amb els objectius de l’Agenda Espanya Digital 2026. En total, la inversió suposarà 89.888.808 euros per a tota Catalunya. Segons Marc Lamuà, primer secretari dels socialistes gironins i candidat al Congrés, “aquesta inversió demostra la prioritat del Govern en el bé comú” i destaca la importància de “proporcionar tecnologia a tothom per construir una societat més justa i progressista”, beneficiant especialment el món rural en tots els àmbits de la vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEDH

L’eslovè Marko Bosnjak, elegit nou president del TEDH

barcelona
tribunals

Citen a declarar Rovira i els investigats per Tsunami per videoconferència

barcelona
guerra a europa

Ucraïna relleva el cap militar de la regió de Khàrkiv

barcelona
estats units

A Trump el preocupava un escàndol sexual, segons el seu exadvocat

barcelona
guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona