Política

ESTATS UNITS

Trump diu que la fiscalia l’ha informat que se l’investiga per l’assalt al Capitoli

L’expresident dels EUA Donald Trump va afirmar ahir que espera ser arrestat per la investigació federal sobre l’assalt al Capitoli del 6 de gener del 2021 i els seus esforços per anul·lar els resultats de les eleccions presidencials del 2020, que va guanyar el demòcrata Joe Biden. L’exmandatari va dir en una publicació a la seva xarxa social Truth, segons informen la cadena nord-americana CNN i el diari novaiorquès The New York Times, que el fiscal especial Jack Smith l’havia informat per carta diumenge a la nit que és objecte de la seva investigació, i que se li havia comunicat que té quatre dies per presentar-se al gran jurat que investiga el cas, fet que, segons l’expresident nord-americà, “gairebé sempre significa una detenció i una acusació”.

En el seu missatge, el magnat va acusar el fiscal especial d’actuar sota les ordres del fiscal general de l’estat, Merrick Gardland, i a aquest de fer-ho per ordre del president Biden. Smith va ser nomenat advocat especial per Garland poc després que Trump anunciés la seva campanya per a les presidencials del 2024.

El magnat considera que la investigació és part de la “caça de bruixes” de la qual, segons el seu parer, és objecte per part de l’administració demòcrata i que es produeix, segons afirma, perquè és el favorit per guanyar les primàries republicanes.

Tercera acusació

En el cas de produir-se aquesta acusació, seria la tercera de l’expresident dels Estats Units per delictes penals després dels 37 càrrecs federals presentats contra ell per emportar-se a la seva mansió de Mar-a-Lago documents classificats de la Casa Blanca i l’acusació de suborn a l’actriu de cinema per a adults Stormy Daniels.

Trump també és investigat a Atlanta i Geòrgia per presumptes pressions a funcionaris perquè descartessin els resultats de les eleccions presidencials del 2020, que va perdre contra el demòcrata Joe Biden.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2314241-trump-diu-que-la-fiscalia-l-ha-informat-que-se-l-investiga-per-l-assalt-al-capitoli.html?cca=3

2314241



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona