Política

LA CRÒNICA

Jordi Ferrer

Presidenta des de l’inici

L’entesa entre Junts i ERC s’ha mantingut al Consell Comarcal del Gironès. Però hi ha un canvi rellevant a la presidència: l’alcaldessa de Fornells de la Selva, Sònia Gràcia (Junts), succeeix el seu homòleg de Sant Gregori, Quim Roca, que ara ocuparà un càrrec a la Diputació de Girona. Roca ha estat 12 anys al Consell i valora el fet que “mancomunar” serveis facilita la gestió als “pobles petits i mitjans”.

Gràcia, alcaldessa des del 2019, va revalidar al maig la majoria absoluta. Junts va obtenir set dels 11 regidors –amb un 58,7% dels sufragis– i el partit li ha confiat la presidència del Consell. En les votacions d’ahir, Gràcia va obtenir 21 vots –els 11 de Junts i els 10 d’ERC– i és la primera presidenta de l’ens supramunicipal des del principi de mandat. La nova presidenta es va mostrar “orgullosa” d’assumir el càrrec.

El Consell, amb oficina pròpia de transició energètica, ha ampliat els últims anys el porta a porta als municipis i ha impulsat l’autosuficiència energètica amb plaques fotovoltaiques i geotèrmia.

Gràcia és la segona presidenta de la història del Consell. Entre el 2009 i el 2011 ho va ser Cristina Alsina (ERC), fruit del pacte amb Lluís Freixas (CiU), que havia presidit l’ens del 2007 al 2009 i que ara és conseller. A banda de Roca i Alsina, Manel Nonó, Josep Maria Dausà, Gabriel Casas i Jaume Busquets també han estat presidents.

En el nou equip de govern, el vicepresident és Marc Puigtió (ERC), el batlle de Sant Julià de Ramis i Medinyà, que deixarà el càrrec al seu municipi el 2025. “Hi ha hagut una entesa excel·lent aquests quatre anys”, va dir. A l’oposició, hi haurà 12 consellers, incloent-hi els alcaldes David Planas (Celrà) i Isaac Ramió (Sarrià de Ter) –tots dos de la CUP-Amunt–, i quatre regidors de l’oposició de Girona: Bea Esporrín, Carla Aguilera i Pere Parramon (PSC), i Francisco Javier Domínguez (Vox). La CUP té sis consellers, el PSC cinc i Vox un. En les votacions, Gerard Prat (CUP) va obtenir sis vots, Esporrín cinc i Domínguez un.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona