Política

Sumar En Comú Podem insta al canvi de model turístic per respondre als reptes ecològics i energètics

La candidata de Sumar En Comú Podem per Girona, Júlia Boada, defensa una economia diversificada i un turisme responsable per preservar el territori i millorar les condicions laborals

Júlia Boada, candidata de Sumar En Comú Podem per Girona, insta a un canvi radical en el model turístic de les comarques gironines per fer front als reptes ecològics i energètics. Amb un impacte econòmic del 20% del PIB a La Selva i a l’Alt i Baix Empordà, el turisme ha creat una dependència preocupant que afecta negativament el territori i les condicions laborals del sector. Boada defensa la diversificació econòmica i un turisme responsable com a solució.

Així mateix, el partit polític proposa una planificació turística que tingui en compte els impactes territorials, l’ús sostenible dels recursos naturals, la promoció del transport públic i la protecció de l’habitatge. Exposen que l’objectiu és reduir la dependència del turisme i establir un equilibri amb altres sectors econòmics, evitant creixements urbanístics massius. A més, també recalquen que és necessari deixar que els territoris, no les empreses, decideixin la planificació del turisme per protegir els valors naturals i culturals de la regió.

A part dels impactes mediambientals, també justifiquen que el model turístic actual causa precarietat laboral, especialment per als treballadors del sector de l’hostaleria, majoritàriament dones. Sumar En Comú Podem reclama contractes amb un període mínim de contractació anual, salaris justos, càrregues de treball adequades i drets de descans per a aquests treballadors. Per això, proposen crear la marca “hotels justos i responsables” per promoure el treball digne i el turisme socialment responsable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona