Política

política

El govern farà gratuït el 012 i elimina l’obligatorietat de la cita prèvia

El telèfon d’informació ciutadana 012 serà gratuït “en el termini màxim d’un any”. Així ho va aprovar ahir el Consell Executiu en una sèrie de mesures incloses dins del nou model d’atenció ciutadana de la Generalitat, que inclou també l’eliminació de la cita prèvia obligatòria imposada en la pandèmia en moltes de les oficines de l’administració. Ara es podrà demanar cita però de forma voluntària i si un ciutadà hi va sense tenir hora haurà de ser atès. A més, cada vegueria disposarà d’una oficina d’atenció ciutadana integrada on, en un únic espai, es podran fer diferents tràmits.

El cost per fer front a la gratuïtat del 012 té un pressupost de prop d’1,2 milions d’euros, tot i que la portaveu del govern, Patrícia Plaja, va explicar que dependrà del volum de trucades que s’atenguin cada any. Es tracta d’“un primer pas” cap a la gratuïtat, que encara tardarà uns mesos a ser una realitat.

A diferència del 061, que no és gratuït perquè depèn de l’Estat, la competència del 012 és exclusiva de la Generalitat i per això el govern ha pogut aprovar-ne la gratuïtat.

Pel que fa a l’eliminació de la cita prèvia, el govern va demanar que es faci extensiva a les oficines que depenen de l’administració de l’Estat espanyol, sobretot pel que fa a la Tresoreria General de la Seguretat Social i a les subdelegacions relacionades amb l’àmbit de l’estrangeria.

El govern també va aprovar ahir en la reunió del Consell Executiu un increment del preu de les guàrdies del personal mèdic resident en formació, els MIR, de l’Institut Català de la Salut (ICS). Aquesta mesura, que beneficiarà 2.773 facultatius, suposarà un cost anual de 13 milions d’euros. En aquest exercici del 2023, però, el cost serà de 7,7 milions perquè es va començar a aplicar l’1 de juny. L’augment del preu de la guàrdia, incloses les quotes socials, és d’un 27,88%, i sense les quotes, d’un 23,03%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ