Política

política

Una ultracatòlica ja presideix les Corts Valencianes en l’era PP-Vox

La diputada ultracatòlica i antiavortista de Vox Llanos Massó és la nova presidenta de les Corts Valencianes. Ha sumat el vot dels 40 diputats del Partit Popular i els 13 de Vox en la votació celebrada ahir en la constitució de les Corts després de les eleccions del 28 de maig. La socialista Laura Soler va obtenir, per contra, 31 suports. Amb l’elecció de Llanos Massó es compleix el pacte entre populars i la formació d’extrema dreta. Carlos Mazón presidirà el govern amb tres departaments encapçalats per Vox. És el primer cop que la presidència de la cambra cau en mans d’una formació d’extrema dreta.

En el seu primer discurs com a presidenta, fet en castellà, Massó no va voler optar per un to especialment contundent, però malgrat aquesta aparent voluntat conciliadora va instar la cambra a treballar “en defensa de les dones”, i en especial, les tutelades per la Generalitat. Massó va defensar que “amb lleialtat a Espanya i a la unitat de la nació” defensarà la “regió” de “qualsevol intent de fagocitar la cultura, mercadejar amb els recursos naturals, castigar el finançament o segrestar la llibertat dels compatriotes”. Mentre la ja nova presidenta feia aquesta arenga, fora del Parlament la Coordinadora Feminista de València va convocar una protesta en contra del pacte PP-Vox.

Massó, de 57 anys, forma part de les Corts des del 2019 i era la responsable dels temes d’Educació de la formació d’extrema dreta. Des de la tribuna del Parlament ha estat molt crítica amb el que considerava un “adoctrinament polític” a les aules i ha defensat temes com el pin parental. És llicenciada en ciències físiques i religioses i va estar vinculada a la plataforma Hazte Oír.

La sessió d’ahir també va tenir un gir inesperat a l’hora d’escollir la mesa, ja que el PP va optar per sorpresa per votar la candidatura de Compromís –Maria Josep Amigó– per ocupar la secretaria segona. Això va descol·locar el PSPV, que ja s’havia fet a la idea que Josefina Bueno ocuparia el càrrec.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2305667-llanos-masso-de-vox-escollida-presidenta-de-les-corts-valencianes.html

2305667



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden diu que deixarà d’enviar bombes i munició a Israel si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona