Política

política

El PP cedeix a Vox la Presidència del Parlament balear i acosta la investidura de Prohens

La candidata popular només necessita l’abstenció dels diputats de Vox per superar la investidura

El PP i Vox han aconseguit un acord per a la constitució aquest dimarts de la Mesa del Parlament balear pel qual el partit de Santiago Abascal designarà al president de la Cambra i els populars tindran la primera vicepresidència i una secretaria, la qual cosa acosta un acord per a la investidura de Marga Prohens.

Els dos partits han comunicat de manera conjunta un pacte que, asseguren, se circumscriu a l’òrgan de govern del Parlament i deixa obert el diàleg de cara a la investidura com a presidenta del govern balear de la candidata del PP, que necessita com a mínim l’abstenció de Vox.

Els negociadors, que no han informat de quin dels vuit diputats de Vox ocuparà la presidència, han signat un preacord programàtic per a “canviar les polítiques en les dues últimes legislatures” i dotar a Balears d’“un govern estable”.

Fonts de Vox han subratllat Efe que mantenen el seu propòsit d’entrar en aquest nou govern i des del PP han incidit en el fet que l’acord aconseguit aquest dilluns es limita a la Mesa del Parlament i a establir una sèrie de polítiques en les quals els dos partits tenen plantejaments comuns.

Després de diverses reunions infructuoses, i en la mateixa jornada en què el líder balear de Vox, Jorge Campos, ha estat designat candidat al Congrés el 23 de juliol, aquest acord facilita la investidura de Marga Prohens com a presidenta del govern balear en una sessió que haurà de convocar-se en els quinze dies següents a la constitució del Parlament.

Alguns dels punts essencials del preacord són acabar amb les polítiques i normatives “que promouen l’enfrontament i la divisió, o que ataquin la unitat de la nació” i amb “la imposició lingüística” del català.

Quant a l’educació, àmbit en el qual Vox reclamava que es garantís el dret a estudiar en castellà en qualsevol etapa, es pacta que aquesta elecció de llengua estarà assegurada només en els primers anys de l’ensenyament. També advoquen per una escola “lliure d’adoctrinament ideològic”.

L’últim dels cinc apartats acordats per PP i Vox de cara a les polítiques del pròxim govern es refereix específicament a combatre les “màfies de la immigració”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA
guerra a europa

Els EUA acusen Rússia d’usar armes químiques contra les forces ucraïneses

barcelona

Fins a 200.000 euros per a inversions a decidir entre la ciutadania

CASTELLAR DEL VALLÈS
política

El PP posa de model l’educació castellana perquè allà “no hi ha manipulació”

barcelona