Política

Ripoll

Junts, ERC i PSC exploren un acord d’alternança a l’alcaldia

La primera reunió de Junts, ERC i el PSC, a la nit d’abans d’ahir, per explorar un pacte de govern a Ripoll liderat pel primer d’aquests partits i alternatiu al dels altres dos juntament amb la CUP, va acabar, segons la versió que donaven els seus protagonistes, sense acord i mantenint cadascuna del es parts les seves propostes. Fonts properes a la negociació, no obstant, apuntaven que uns i altres exploraven la possibilitat d’un pacte que contempli el repartiment de l’alcaldia a dos anys, entre Manoli Vega (Junts) i Chantal Pérez (ERC). En aquest cas, la CUP estaria a l’oposició, però donaria suport a la investidura de la nova alcaldessa –no va transcendir l’ordre– i mantindria acords puntuals des de fora del govern. Cal tenir en compte que Vega va dir que no volia la CUP al pacte de govern.

Per la seva banda, també ahir, fonts properes a ERC i al PSC van deixar clar que el nou acord el negociaven en nom dels set regidors que sumen ERC (3), PSC (2) i la CUP (2). En aquest cas caldria el suport de Junts, que, en un primer moment, havia de ser des de l’oposició, però que el van frustrar les ingerències de la direcció nacional del partit i, sobretot, el fet que es va trobar el pacte tripartit ja fet quan havia de negociar aquest suport. Això, va provocar que Vega volgués fer valer que, tot i haver passat de vuit a tres regidors, eren la segona força amb més vots, rere Aliança Catalana (sis regidors).

De fet, Manoli Vega va deixar clar que obtenir l’alcaldia no serà un obstacle per al pacte que lidera, ja que ella prioritzava que hi hagi un acord sòlid, en positiu i contra ningú –una clara referència al cordó sanitari del mandat que ara acaba–, que permeti recuperar, amb paraules seves, el prestigi que Ripoll havia perdut. A l’hora de tancar aquesta edició, Junts, ERC i PSC continuaven reunits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries