Política

POLÍTICA

Fil a l’agulla pel pacte entre Guanyem, Junts i ERC a Girona

Les tres formacions negocien un acord per formar un equip de govern independentista amb 17 regidors

El compromís compartit és fer un “govern fort” i amb un “canvi de rumb”

L’alcaldable de Guanyem Girona, Lluc Salellas, la portaveu de Junts, Gemma Geis, i el d’Esquerra Republicana, Quim Ayats, han mantingut avui una reunió de treball a tres bandes per avançar en les negociacions que estan portant des de fa dies per formar govern a la ciutat. Els tres grups municipals treballen amb el compromís d’arribar a un acord de govern ampli, de progrés i sobiranista, i que tindrà una força de 17 regidors i regidores de 27 que conforma el plenari de l’Ajuntament de Girona.

En una nota de premsa conjunta, les tres formacions polítiques han mantingut aquests dies diverses reunions formals i informals de caire bilateral que han portat a una proposta d’organigrama del futur govern i a un seguit de projectes prioritaris i compromisos de ciutat.

L’alcaldable de Guanyem Girona, Lluc Salellas, s’ha mostrat orgullós per la capacitat d’entesa a la ciutat en un context econòmic i polític complicat. “Des de Guanyem Girona liderarem un canvi de rumb, un nou projecte per a la ciutat que faci més fàcil el dia a dia de l gent i que sobretot en millori la seva vida”.

Gemma Geis ha apuntat que Junts treballa amb l’objectiu de travar un govern “fort, rigorós i estable, lleial als gironins”. L’electa de Junts també ha destacat que la ciutat del 2023 i dels anys que vindran “volen projectes nous, actualitzats i que s’anticipin a les necessitats de Girona” i, per aquest motiu, les converses amb Guanyem i Esquerra Republicana “han de ser escrupoloses per tal que el govern que en pugui sorgir ofereixi als gironins i gironines una garantia de gestió i de compromís per fer front als reptes que se li plantegen i plantejaran a ciutat”.

“Des d’Esquerra Republicana defensem un govern fort, amb un projecte clar i un rumb definit per Girona”, ha assegurat el portaveu republicà, Quim Ayats, que destaca que “la ciutat té molts reptes i això requereix un govern ampli i connectat amb Girona i el país”. “Totes les propostes han estat treballades per dotar de les eines necessàries el futur govern de la ciutat per anticipar-se i adaptar Girona de la millor manera possible als reptes de futur”, ha afirmat Ayats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries