Política

remodelació del govern

Capella afrontarà els conflictes de Rodalies, Ronda Nord i aeroport

La veterana política torna al govern per encarar la difícil relació amb el ministeri de Transports

Aragonès li encarrega “molta ambició” en les polítiques d’habitatge

El president Aragonès ha decidit rellevar al conseller Juli Fernàndez, que només portava vuit mesos al govern, per l’experimentada Ester Capella al capdavant del departament de Territori i de la conflictiva gestió de les grans infraestructures. Qui ha estat regidora de Barcelona, consellera de Justícia, diputada i senadora a Madrid i fins ara delegada del Govern a la capital espanyola torna al govern com a responsable d’una conselleria que té les patates calentes d’un traspàs de Rodalies que Madrid no vol, d’una cogestió de l’aeroport del Prat a què Madrid també es nega i d’una Ronda Nord entre Terrassa i Sabadell a què s’ha oposat el sabadellenc Juli Fernàndez perquè el ministeri de Transports vol que sigui un tram més d’un futur Quart Cinturó fins a Granollers.

Tot i que Fernàndez es va haver d’empassar el sí a la Ronda Nord com a contraprestació al PSC per aprovar els pressupostos catalans, el fins avui conseller s’estalviarà la signatura del conveni amb el ministeri de Transports per executar la infraestructura. El president Aragonès ha presentat la sortida de Fernàndez de l’executiu com una decisió de ‘mutu acord’ després de diverses converses entre ambdós. Fernàndez , que ha agraït a Aragonès la seva curta etapa de conseller, continuarà de diputat al Parlament i Aragonès ha refermat la seva confiança en ell de cara al futur. De fet, el president ha avançat que, després dels comicis del 23 de juliol, el seu govern nomenarà el nou delegat a Madrid, càrrec que deixa vacant Capella amb la seva reincorporació a l’executiu.

Aragonès ha posat l’èmfasi en l’habitatge a l’hora de justificar el relleu a Territori i ha recordat que Capella va negociar com a diputada d’ERC a Madrid la “primera llei de tot l’Estat que va limitar l’increment desmesurat dels preus del lloguer”. El president confia en Ester Capella per impulsar polítiques d’habitatge “que han de ser molt ambicioses” i en destaca la “dilatada experiència” i el “compromís amb el país i la justícia social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona